Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Medewerkers van Avans helpen mee in de zorg: ‘Verbazingwekkend hoe snel je het weer oppakt’

Door Daphne Geelink 24 maart 2020

Avans Hogeschool geeft ruimte aan medewerkers die iets willen bijdragen aan de maatschappij. Zo kunnen docenten bijvoorbeeld vrijgesteld worden van werkzaamheden voor Avans, zodat zij zich kunnen inzetten in sectoren waar hun hulp hard nodig is. 

Ellen Toet is docent verpleegkunde, maar werkt nu 24 uur per week op de intensive care bij Amphia in Breda. “Als verpleegkundige heb je een roeping. Ik heb het gevoel dat er geroepen wordt en daar geef ik gehoor aan. Niet alleen voor de patiënten, maar ook voor mijn stagiaires en mezelf.” Toen Ellen hoorde dat ze ruimte kreeg om uren te maken in de zorg, duurde het niet lang voordat ze contact opnam met haar oude werkgever. Ze is dankbaar dat ze zich weer kan inzetten op de intensive care en dat haar collega’s de lessen overnemen.

Crisissituaties

“Het was alweer enkele jaren geleden dat ik op de intensive care heb gestaan”, vertelt Ellen. “Toch is het verbazingwekkend hoe snel je het weer oppakt. Je bent opgeleid om te gaan met complexiteit en hectiek. Ik merk opnieuw dat ik in crisissituaties op mijn best ben. En ik krijg goede begeleiding van Amphia.”

Twee avonddiensten per week

Ook Cindy de Bot is normaal werkzaam als docent verpleegkunde. Hiervoor werkte ze in de ouderenzorg, de thuiszorg en in het ziekenhuis. Vanaf woensdag draait ze weer twee avonddiensten per week bij Thuiszorg West-Brabant. “Ik wil graag een bijdrage leveren bij mij in de buurt”, zegt ze. “Ik wil er voor die mensen zijn en voor het zorgpersoneel dat het nu ook extra druk heeft in de thuiszorg.”

“Ik vang routes op die normaal open zouden blijven staan. Ik help met ondersteuning in de algemene dagelijkse levensverrichtingen en ik geef medicatie. Ik doe eigenlijk alles wat een verpleegkundige of verzorgende-IG in de thuiszorg doet.” Cindy kijkt er erg naar uit om het weer op te pakken en iets te kunnen bijdragen.

Lees ook:

coronavirus breda

Coronavirus in Breda: alle ontwikkelingen op een rij

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het coronavirus Breda heeft bereikt. Inmiddels zijn me...
grote markt 2020 met coronavirus

Bijna onherkenbaar: 5 x plekken in Breda die nu wel heel rustig zijn

De maatregelen tegen het coronavirus zorgen voor lege cafés, rustige winkelstraten en geen files op ...

New York Pizza Heksenwaag en Boschstraat brengen 40 pizza’s naar Amphia: ’t Zijn helden’

Het zijn zware tijden voor al het hardwerkende personeel in de zorg, daar is geen twijfel over mogel...

adv.