Het openbaar vervoer staakt binnenkort weer, ook in Breda

Door Jennifer da Graça 16 mei 2019

Op dinsdag 28 mei staken werknemers door heel het land voor een beter pensioen. De werknemers in het streekvervoer doen hier ook aan mee, lezen we bij BN deStem. Wij zochten uit wat dit betekent voor jouw reis met het openbaar vervoer.

Vorige week lieten werknemers van de NS al weten dat zij het werk de hele dag neerleggen op 28 mei. Het streekvervoer sluit zich daarbij aan. Dit betekent dat er ook geen bussen rijden. In enkele gebieden, zoals de Veluwe, Utrecht en de Achterhoek wordt niet gestaakt. Helaas voor ons: in Breda staken de werknemers wel.

Eerdere stakingen

Het is niet de eerste keer dat bonden pensioenacties voeren. Zowel bij de NS als bij het stadsvervoer legde het personeel op 18 maart 2019 het werk neer in de ochtendspits. Politie, marechaussee, ambulances, defensie en de douane staakten toen in eerste instantie ook, maar dit werd afgebroken vanwege de aanslag in de tram in Utrecht.

Geen bussen en treinen

Slecht nieuws: op dinsdag 28 mei rijden er de hele dag geen bussen of treinen meer, maakte vakbond de FNV woensdag bekend. De NS is niet bij met de 24-uursstaking op het spoor. Ze bekijken momenteel wat de gevolgen zijn van de staking en hoe reizigers het best geïnformeerd kunnen worden.

De reden van de staking? Er is nog steeds geen zicht op een goed pensioenakkoord. Afgelopen jaar liep het overleg hierover niet goed af. De bonden willen dat de AOW-leeftijd wordt bevroren, omdat mensen met een zwaar beroep eerder kunnen stoppen. Met de staking hopen zij hier aandacht voor te vragen.

Lees ook:

treinflirt

Word jij gezocht? 7 x flirts in de trein in Breda

Heb jij wel eens een oogje gehad op iemand die je zag in de trein? Speciaal voor alle treinflirts be...
centrum breda bredase aanbiedingen

Mag dat: een joint opsteken op straat in Breda?

Een toeter opsteken, een jonko rollen of aan je trekken komen met een stickie: de geur van wiet is i...

Bredase aanbiedingen: een mini-ecosysteem en lichtjes voor in je tuin

Heerlijk toch, alle nieuwe aanbiedingen bekijken? Wekelijks duiken wij voor jou de winkelstraten van...

adv.