Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naakt in Breda! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Door Redactie indebuurt Breda 7 augustus 2020

Als het tropisch weer wordt trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel érg letterlijk en verschijnen bijna in geboortekostuum in het park of de winkelstraat. Maar hoe naakt mag je eigenlijk zijn in de stad? 

In je Speedo over de Grote Markt

Die ontzettende knapperd die je afgelopen weekend zag op Belcrum Beach had wel wat minder aan mogen trekken, maar over het algemeen loop je misschien nog niet helemaal warm voor geslachtsdelen zo ver het oog reikt. Potje voetballen zonder shirt? Prima. Zonnen in een korte broek en een bikinitopje: lekker doen! Maar een man die in zijn Speedo over de Grote Markt loopt terwijl jij een bak nacho’s naar binnen werkt is dan weer nét niet de side dish waar je op zat te wachten.

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn eigenlijk maar weinig regels die zich bezighouden met naakt rondrennen. Met je gezonde verstand kom je meestal al een heel eind: in je blote pielemoos radslagen maken in het Wilhelminapark doe je niet, en het kan met honderden euro’s boete nogal in de papieren lopen.

Zolang er niemand mee zit

Een woordvoerder van de landelijke politie helpt ons even uit de brand met de grensgevallen. “Je spreekt als agent iemand wel aan als die naar jouw idee nogal weinig kleren draagt. Het kan aanstootgevend gedrag zijn, maar dan moet er dus ook wel iemand zijn die er een melding van maakt.”

Iedere gemeente mag eigen regels opstellen over waar je bijvoorbeeld wél en niet topless mag zonnen, maar het hangt voor een groot deel dus af van wat de mensen eromheen ervan vinden. Als niemand het erg vindt dat jij de boel eens flink laat wapperen, dan ís het ook niet erg. Niet dat we je op ideeën willen brengen, maar dan weet je in ieder geval dat je rustig een potje kun gaan badmintonnen als al je broeken in de was zitten.

Binnenkijken bij Valesca: ‘Het uitzicht is hier fantastisch’

Het appartement van Valesca Siebelt (39) op de negende verdieping van een complex aan de Vijfhagen i...

Wow: als vrijgezel met modaal inkomen kun je nu één woning kopen in Breda

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van de Hypot...
kay bloesem vintage

Kay verkoopt vintage kleding: ‘Zet mij maar neer in de allerlelijkste kringloop ooit’

De coronacrisis brengt voor velen een hoop veranderingen met zich mee. Zo ook voor Kay Verhagen (27)...

adv.