Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is jouw wijk in Breda de afgelopen tien jaar armer of rijker geworden?

Door Annemijn Heijstek 31 juli 2017

Goed nieuws: over het algemeen zijn we de afgelopen tien jaar rijker geworden in Nederland. Het gemiddeld besteedbaar inkomen van Nederlandse huishoudens steeg namelijk met een kwart. Of jij en je buurtgenoten ook meer te besteden hebben? Je checkt het hieronder!

Effen (g)een cent te makken

Effen staat er het best voor: het gemiddeld besteedbaar inkomen per huishouden is gegroeid van 38 duizend euro in 2004 naar 53,1 duizend euro in 2014. Dat is een stijging van maar liefst 45,3 procent! Ook de wijken Ginneken en Zandberg en het dorp Bavel zijn er flink op vooruit gegaan. Doornbos-Linie, Brabantpark, Heusdenhout, Biesdonk en Wisselaar zijn de wijken waarin het besteedbaar inkomen het minst is gestegen en waarvan het gemiddeld besteedbaar inkomen onder dat van de rest van Nederland ligt.

Hoe zit dat met de rest van Nederland?

Moest een Nederlands huishouden het in 2004 nog doen met een gezamenlijk jaarinkomen van gemiddeld 28 duizend euro netto, in 2014 was dit toegenomen tot ruim 35 duizend euro. Met een gemiddeld besteedbaar inkomen van 53,1 duizend euro scoort Effen dus 20,5 procent hoger dan het landelijk gemiddelde!

Benieuwd hoe jouw wijk scoort? Klik op het onderstaande kaartje en bekijk de resultaten!

Bron: LocalFocus

adv.