Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend! Massale steun voor ‘opa K’NEX’ uit Breda

Door Daphne Geelink 13 januari 2021

‘Opa K’NEX’ is inmiddels de bijnaam van Anton van der List uit Breda. Zijn levenswerk, een reuzenrad van K’NEX, werd afgelopen weekend gestolen uit zijn appartementencomplex aan de Doenradestraat. Hij wordt vanuit alle kanten gesteund: er is zelfs een crowdfundingsactie gestart.

In de nacht van zaterdag op zondag is het twee meter hoge project gestolen. Hoe, blijft voor Anton en echtgenote Conny een raadsel. Zij hebben die nacht niets gehoord. “Het zal in onderdelen zijn gebeurd, want hij paste niet in de lift. Grote kans trouwens dat ze het rad niet eens terug in elkaar gezet krijgen. Dat is een enorm gepriegel”, liet Conny eerder aan BN DeStem weten.

Massale steun

Van het Jeugdjournaal en Dumpert tot stadsgenoten en mensen buiten Breda: er is massaal aandacht voor de diefstal van het reuzenrad van Anton. Henk Krol laat op Twitter weten: “Als we dit nieuws allemaal retweeten, krijgt de droevige opa K’NEX zijn gestolen reuzenrad misschien nog terug.”

Crowdfundingsactie

Daan Jongen, die voor het incident nog nooit van Anton had gehoord, startte een crowdfundingsactie voor opa K’NEX. “Ik dacht: we moeten iets doen”, laat hij op zijn Facebookpagina weten. De actie werd massaal gedeeld op social media en heeft inmiddels al € 10.000,- opgeleverd. “Na overleg met de kleinzoon van Anton hebben we gezegd dat we de actie sluiten bij € 10.000,-. Wie had dat gedacht vanochtend?”

Lees ook:

Victor Scrandin

Victor uit Breda doet mee aan tv-programma De Alleskunner: ‘Het is zo intens’

In televisieprogramma De Alleskunner op SBS6 doen de deelnemers verschillende fysieke en mentale opd...
de veestallen

De eigenaren van De Veestallen beginnen een tweede restaurant in Breda

Sahila Lazrak en Richard van Velzen van restaurant De Veestallen aan de Speelhuislaan maakten onlang...
pokebowl breda

Lekker én goed voor je: 6 x hier in Breda haal of bestel jij een gezonde hap

Een pizza salami of een kapsalon met extra kaas is lekker, maar je zit niet áltijd te wachten op een...

adv.