Haal je schaatsen maar vast uit het vet: het gaat flink vriezen in Breda

Door Annemijn Heijstek 11 januari 2019

Brr, het lijkt er op dat het binnenkort héél erg koud wordt. Rond 21 januari gaat het vriezen en dat kan wel zo’n twee weken duren. Je kunt dus maar beter alvast je schaatsen, wanten en warme sokken klaarleggen.

Volgens weerman Raymond Klaassen is er sprake van een onverwachte, maar overtuigende omslag in het weer vertelt hij in het AD.  Vorige week was er nog geen sprake van vorst, maar die lijkt er nu toch heel duidelijk aan te komen. Volgens Raymond komt er koude lucht uit Rusland onze kant op. Het blijft uiteraard een voorspelling, maar Raymond is er behoorlijk zeker van. “Op basis van deze prognoses zou ik zeker nog niet de wintergarderobe gaan opruimen en de schaatsen toch maar binnen handbereik houden.”

Elfstedentocht

Wat heel veel mensen willen weten: is er al een kansje op een Elfstedentocht? Raymond: “De temperaturen gaan flink dalen, met ook overdag vorst. Maar voor een Elfstedentocht ben je er niet met één of anderhalve week vorst. Dan heb je twee langere vorstperiodes nodig en het moet ook niet te hard waaien, anders blijven de wateren te lang open. Maar het is veel en veel te vroeg om daar iets over te zeggen.”

Schaatsen in Breda

Vorig jaar trad de winter nog veel later in. Eind februari en begin maart was er toen sprake van een vorstperiode en kon er zelfs op natuurijs worden gereden. Nu al het ijs betreden? Dat kan hier:

Optisport Kunstijsbaan Breda

Hier in Breda kun je de hele winter schaatsen

Als je wacht tot het natuurijs dik genoeg is om te schaatsen, kun je lang wachten. Een betere optie ...
schaatsen

Hier kun je óók schaatsen in Breda

Het goede nieuws: we kunnen donderdag schaatsen. Het slechte nieuws: de natuurijsbaan aan de Bouvign...

Meer over

Nieuws Weer

adv.