Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proost: Breda staat wederom hoog in de lijst van goedkoopste terrassen!

Door Thijs van den Houdt 21 juli 2018

Neerstrijken op de zonnige terrassen, daar hebben wij Bredanaars altijd wel oren naar! Dat is ook niet zo gek, want uit cijfers blijkt dat Breda wederom één van de allergoedkoopste steden is om een rondje drinken te bestellen op het terras. Dat komt mooi uit tijdens de hittegolf die eraan komt!

Een organisatie genaamd Van Spronsen loopt ieder jaar de terrassen af om rondjes te bestellen – hoe fijn is deze baan? De harde werkers gaan in de grote steden aan een tafeltje in de zon zitten en bestellen twee biertjes, twee koppen koffie, twee frisjes en twee glazen rosé. In Breda rekende Van Spronsen daarvoor €21,60 af: een mooie – en gedeelde – tweede plaats! Wie anders dan LocalFocus had de data in een prachtig kaartje kunnen zetten? Hieronder kun je de cijfers bewonderen:

€0,45 duurder

Daarmee is exact hetzelfde rondje drinken in een jaar tijd €0,45 duurder geworden. Natuurlijk zien we dat liever niet, maar het kan stukken erger: In Den Bosch rekende je voor dezelfde bestelling een jaar geleden ruim een euro minder af dan je nu kwijt bent in de provinciehoofdstad. Met €24,- is het binnen Brabant de duurste stad om een terrasje te pakken. Ook Rotterdam werd bijna een euro duurder. Het goedkoopste rondje krijg je in Zwolle, daar moet je €21,35 bij je hebben als je bovenstaande bestelling wilt doen.

Duurste terrasje

Het duurste terrasje – dat zal niemand verbazen – staat in Amsterdam. In de hoofdstad ben je €25,10 kwijt voor de drankjes. Arnhem en Enschede komen er goed vanaf dit jaar: de prijzen stegen in beide steden maar met zeven cent! Maakt ons allemaal niet veel uit: met een stad als Breda is de prijs-kwaliteitverhouding hier dikke prima!

Lees meer:

huurwoningen Breda

Bredase vierkante meters in prijs gestegen: dit kost jouw bezemkast gemiddeld per maand

In bijna alle provincies van Nederland zijn de huurprijzen gestegen afgelopen jaar. Ook in Breda tel...
Eikenprocessierups

Jeuk en hoesten: zo vaak werd de eikenprocessierups gespot in Breda

Ongecontroleerde kriebelhoest, jeuk en huiduitslag tot twee weken nadat je langs een nest bent gelop...
huishoudens

Dit is waarom ruim 24.000 Bredase huishoudens nooit geflitst worden

Wist je dat ruim een kwart van de Nederlandse gezinnen leeft zonder een motorvoertuig? Dat zijn onge...

adv.