Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is (niet) stil aan de overkant: in deze Bredase buurt komt geluidsoverlast het vaakst voor

Door Daphne Geelink 21 juli 2020

Iedereen vertoefde de afgelopen maanden ‘braaf’ in Tuinesië en Balconia. Veel mensen leren hun buren nu eindelijk eens kennen, maar niet altijd op de goede manier… In Breda hadden vooral mensen in het zuiden van de stad het meeste last van geluidsoverlast.

In heel Nederland waren flink wat meer meldingen van geluidsoverlast het eerste half jaar van 2020, in Breda waren dit er 789. Dat zijn er 247 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. RTL Nieuws heeft deze gegevens van de politie verwerkt in een handig kaartje. Hierin wordt duidelijk dat de buurt met de meeste klachten Heuvel is.

Overlastmeldingen in het algemeen

Over het algemeen is het opvallend dat (landelijk gezien!) in stadscentra veel minder overlast is gemeld. In de eerste helft van 2020 was er voor de bewoners van de binnenstad ook vaak minder te klagen: geen evenementen en geen dronken mensen die over straat liepen. Maar in Breda was het iets anders: hier kwamen juist de meeste meldingen in het centrum binnen. Het verschilde 34 meldingen met vorig jaar.

Meer overlast in Valkenberg en Boeimeer

Het grootste verschil bij algemene overlastmeldingen (dus ook meldingen die niet met geluidsoverlast te maken hebben) zit ‘m in de wijken Valkenberg en Boeimeer. Hier waren 58 meer overlastmeldingen ten opzichte van vorig jaar. De meeste meldingen werden gedaan in het centrum (133) en in Brabantpark (122). De wijk Tuinzigt krijgt met 114 meldingen een derde plek in het rijtje.

In dit onderzoek werd rekening gehouden met verschillende meldingen. Zo ging het om overlast van geluid, jeugd, verwarde personen, overlast in verband met alcohol of drugs, zwervers of openbaar dronkenschap.

Hoe zit het in jouw buurt?

Ben je benieuwd hoe het met jouw buurt zit? In deze tabel kun je bekijken hoeveel meldingen van overlast er in jouw buurt zijn gedaan het eerste half jaar van 2020.

Bron: RTL Nieuws / CBS. 

Lees ook:

Deze plekken in Breda herken je over een paar jaar niet meer terug (door nieuwbouw)

De vraag naar woningen is groot in Breda. Daarom wordt de komende jaren flink gebouwd in de stad. So...

Film kijken in de openlucht: Breda krijgt deze zomer een buitenbios

Chassé Cinema, Radio Pannekoek, Podium Bloos en Belcrum Bios slaan de handen ineen voor een tof even...

Wereldberoemd in Breda: 7 x deze Bredase ondernemers ken je vast wel

De Parel van het Zuiden heeft veel prachtige zaken die al een hele tijd bestaan. Het gezicht achter ...

adv.