Zet je fiets in de stalling, want de gemeente gaat extra controleren

Door Thijs van den Houdt 17 augustus 2018

Je gaat een avondje stappen en gooit in enthousiasme je fiets tegen een willekeurige muur in het centrum. Voor een kort rondje shoppen kan ‘ie best even op de Grote Markt staan toch? Nee hoor, want de gemeente gaat extra controleren op fout geparkeerde fietsen. 

Fietsenmassa

Vanaf 1 september kun je maar beter een fatsoenlijke parkeerplaats uitzoeken voor je stalen ros, want voor je het weet is hij verdwenen. Of het nu is om onveilige situaties te voorkomen of vanwege de redelijk rommelige aanblik van een fietsenmassa: er is in Breda voldoende ruimte om je fiets te stallen op een plek die daar wél voor is bedoeld.

Het gaat voortaan als volgt. De gemeente maakt een rondje door de stad en ziet daar jouw leuke omafiets tegen de grote kerk geparkeerd staan. Er komt dan een briefje aan je stuur met daarop het verzoek om je Gazelle te verplaatsen en ook in het vervolg niet meer fout te parkeren. Na een half uurtje rijdt dezelfde wagen langs. Staat jouw tweewieler er nog? Dan gaat ‘ie mee naar het depot.

€25,-

De mensen van het depot – naast de Faam – registreren de fietsen digitaal en houden hem daar. Ondertussen sta jij in het centrum te balen dat je dat mooie voertuig fout hebt geparkeerd. Er zit niets anders op dan je lieverdje bij het depot op te halen. Je kunt hem na betaling van €25,- weer meenemen.

Heb jij hier he-le-maal geen zin in? Je kunt bovenstaand scenario voorkomen door je fiets tegen een daarvoor bestemd ‘nietje’ te plaatsen of hem gratis bij één van de stallingen te laten spelen. Bijkomende voordelen zijn dat hij daar niet gestolen wordt – ook niet door gemeente zelf – en lekker warm en droog is als je hem weer op komt halen. Zorg goed voor je ijzeren vriendje!

Bron: BN DeStem

Lees meer:

parkeren in Breda centrum

Hier kun je gratis of goedkoop parkeren in Breda

Ga je met de auto naar het centrum van Breda? Maar heb je geen zin om vele euro’s af te rekenen bij ...
zoenen

9 x plekjes waar je een keer gezoend moet hebben in Breda Centrum

Lekker potje scharrelen na het stappen? Nog snel even tongtwisteren voor je een broodje döner naar b...
flitscontrole Breda

Op deze plek vlakbij Breda vind je geregeld een mobiele flitscontrole

Ze zijn bijna niet te missen: de grijze busjes onder de brug of in de berm met daarin agenten die be...

adv.