Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over de staking bij het Amphia ziekenhuis

Door Daphne Geelink 19 november 2019

Het Amphia ziekenhuis doet mee aan de landelijke ziekenhuisstaking op woensdag 20 november. Een groot deel van de afdelingen draait deze dag een ‘zondagsdienst’. Dit betekent dat de meeste afdelingen alleen open zijn voor spoedgevallen of helemaal gesloten. En wat zijn de gevolgen voor patiënten?

Op de website van het Amphia lezen we dat niet alle afdelingen een zondagsdienst draaien. Een deel van de zorg gaat gewoon door. Toch kan niet worden voorkomen dat sommige patiënten iets merken van de zondagsdienst. In veel gevallen worden de afspraken verzet. Heb je niks van het ziekenhuis gehoord, maar staat er wel een afspraak gepland? Dan gaat deze gewoon door.

Spoedzorg

Patiënten met spoedgevallen worden op woensdag 20 november gewoon geholpen in het Amphia ziekenhuis. Zo gaat de verloskunde, zorg voor kinderen en oncologische patiënten gewoon door. Wil je een kennis of familielid opzoeken die dag? Dat kan gewoon: op deze dag gelden de reguliere bezoektijden op alle afdelingen.

Waar is het personeel op 20 november?

De medewerkers komen op woensdag 20 november gewoon naar het Amphia. Er is afgesproken dat medewerkers die meedoen aan de zondagsdienst wel aanwezig zijn, maar geen patiëntgebonden werkzaamheden uitvoeren. Ze gaan die dag bijvoorbeeld aan de slag met verhuiswerkzaamheden en administratieve taken. Ongeveer vijftig medewerkers zijn waarschijnlijk aanwezig bij de landelijke staking.

Waarom staken?

Meerdere vakbonden slaan de handen ineen voor deze staking op 20 november. Ze willen een goede cao met 5% loonsverhoging voor 2019 en extra toeslag voor medewerkers die last-minute worden opgeroepen. “Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers”, meldt vakbond FNV.

Lees ook:

amphia ziekenhuis

Binnenkijken bij het nieuwe Amphia ziekenhuis: ‘Vanaf dit plekje heb je het allerbeste uitzicht’

Na zo'n 900 dagen bouwen is het nieuwe Amphia ziekenhuis zo goed als klaar. Wij van indebuurt Breda ...
basisschool breda

Een basisschool zoeken in Breda: inschrijven, wachtlijsten en meer

Als kersverse vader of moeder geniet je elke dag met volle teugen van je kindje. Maar voor je het we...
amphia ziekenhuis

Ziekenhuis Top 100 is bekend! Zo scoort het Amphia ziekenhuis

Hoe goed is het ziekenhuis in Breda nou eigenlijk? Het AD onderzoekt het ieder jaar en komt zo op de...

Meer over

Nieuws Breda

adv.