Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dieven komen ook in je schuur of garage: zo vaak slaan ze toe in Breda

Door Jennifer da Graça 21 augustus 2019

Elke dag weer wordt in Nederland zo’n 70 keer ingebroken in een schuur, box of garage. Heel vervelend! In Breda is dit in de eerste helft van 2019 al 80  keer gebeurd. Dit is vaker dan vorig jaar.

Dit blijkt uit data van de politie die onze collega’s van Independer in kaart hebben gebracht. Op onderstaande kaart kun je zien hoe het met de inbraken in bijgebouwen is gesteld in jouw stad en in de rest van Nederland.

Ingebroken in jouw schuur

Is er bij jou ingebroken? Allereerst doe je dan natuurlijk aangifte. Maar je gaat waarschijnlijk ook tussen je paperassen op zoek naar je inboedelverzekering, want daarmee ben je in principe gedekt voor diefstal van spullen uit je schuur of garagebox. “Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, aldus Bas Knopperts van Independer. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot.

Check de inhoud van je schuur én van je verzekering

‘’Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, aldus Knopperts.

Oeps, vergeten op slot te doen….

Bijna elke verzekeraar hanteert wel de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen. 

Bron: Independer

Lees ook:

Zoveel Bredanaars ontvangen een bijstandsuitkering

Ontvang jij een bijstandsuitkering? Dan ben je zeker niet de enige in Breda. Het CBS kwam met cijfer...

Dit is de status van de knalgele Geldmaat in Breda

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het Bredase str...
haven postkantoor

Terug in de tijd! 5 x postkantoren in Breda die niet meer bestaan

Vroeger ging je naar het postkantoor om postzegels te halen, je brieven te posten of pakketjes te ve...

adv.