De woonblokken in de wijk Heuvel worden deze zomer gesloopt

Door Laura van Etten-Elting 13 maart 2018

Dat ze tegen de vlakte gaan is al heel lang bekend. Maar nu is er eindelijk duidelijkheid voor de bewoners van de woonblokken in de Heuvel. WonenBreburg heeft bekendgemaakt dat ze deze zomer beginnen met de sloop van 300 verouderde huurwoningen.

De woningen worden voornamelijk bewoond door tijdelijke huurders, zij wisten al jaren dat de gebouwen gesloopt zouden worden. Maar door omstandigheden werd de sloop steeds uitgesteld.

WonenBreburg laat er geen gras over groeien. Deze week al worden de achtertuinen van de woningen aan de Spitsenbergenstraat, Nova Zemblastraat en Nansenweg leeggemaakt voor bodemonderzoek, meldt BN DeStem. Na de bouwvak begint gefaseerd de sloop van de gebouwen.

Drie fases

De bewoners uit bovengenoemde straten moeten op 1 juli hun woning uit zijn. De tweede fase start 1 januari 2019, dan moeten de bewoners van de Roggeveenstraat en de oneven huisnummers aan de Hudsonstraat eruit. En vanaf 1 juli 2019 begint de derde fase met de even huisnummers van de Hudsonstraat en de woningen aan het Planciusplein.

Breda

Zoveel huizen werden er vorig jaar gebouwd in Breda

Er werd flink gebouwd in 2017, blijkt uit cijfers van het CBS. In Breda verdubbelde het aantal opgel...
nieuwbouwprojecten in Breda

Leuk wonen: 7 x nieuwbouwprojecten in Breda

Palen worden de grond in geslagen, beton wordt gestort en bakstenen op elkaar gestapeld. Kortom: er ...
Nieuwbouwwoningen

5 x nieuwbouwwoningen in Breda

Krijg jij de kriebels van een oude woning en moet je er écht niet aan denken om al die oudroze badka...

Meer over

Nieuws Wonen