Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De koepelgevangenis staat te koop en jij bepaalt wat erin komt

Door Daphne Geelink 4 augustus 2020

De Bredase koepelgevangenis is in handen van het Rijksvastgoedbedrijf, maar die het gaat verkopen. Weet jij een goede bestemming voor de koepel? Jij kunt vanaf nu meedenken over de invulling van het complex door middel van een enquête.

Rijksvastgoedbedrijf verkoopt de koepel niet aan de eerste beste koper. Inwoners en de gemeenteraad hebben veel invloed op de invulling ervan. Het moet iets unieks zijn, iets toevoegen aan de stad en passen bij het verhaal van Breda: grenzeloos, groen en gastvrij.

Enquête

Iedereen kan meedenken over de toekomst van het koepelcomplex. De resultaten worden meegenomen in een consultatie op dinsdag 1 september die plaatsvindt in de vorm van een spel, genaamd: Play the Koepel. Vul je de enquête in? Dan kun je je opgeven voor dit spel. Naast inwoners doen de ontwikkelaars van het spel, publieke partijen, inwoners, omwonenden, woningcorporaties en investeerders mee. Ook technische en creatieve bedrijven zijn van de partij.

Play the Koepel

Play the Koepel is een spel dat speciaal voor de invulling van de koepelgevangenis is ontworpen. Deelnemers bouwen op een interactieve manier aan een mogelijke, toekomstige invulling van het gigantische gebouw. Het spel wordt op 1 september drie keer gespeeld: in de ochtend, middag en avond.

Lees ook:

koepelgevangenis

5 x deze series zijn opgenomen in de koepelgevangenis

Je zit op de bank een serie te kijken en opeens zie je een gevangenis voorbijkomen die wel heel veel...
troy gazan

Troy maakte een film over de Koepelgevangenis: ‘Alles kwam bij oud-cipier Ton weer terug’

Troy Gazan (24) studeerde af met een film over een oud-bewaarder van de Koepelgevangenis: Ton Mink. ...

8 x foto’s van de koepelgevangenis door de jaren heen

Penitentiaire inrichting De Boschpoort, ook wel de koepelgevangenis genoemd, is inmiddels geen gevan...

adv.