Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Houtmarkt krijgt een nieuwe winkel en jij kunt meedenken over de naam

Door Daphne Geelink 4 juni 2020

Winkel zoekt naam! Met die kreet vraagt de gemeente de inwoners een pakkende naam te verzinnen voor een nieuwe winkel in de Houtmarktpassage. De kersverse zaak opent half september de deuren: het wordt een plek waar je unieke items op de kop kunt tikken.

De producten worden aangeleverd door Vindingrijk Kringloopwarenhuis. Het wordt een winkel zonder voorraad, iedere dag kun je hier iets nieuws ontdekken. Daarnaast wordt het een plek voor ontmoeting en inspiratie, een ruimte waar mensen samenkomen en zich inzetten voor een duurzaam en circulair Breda.

Hergebruik en zo min mogelijk afval

Wethouder Daan Quaars: “We kennen allemaal het succes van Marktplaats. In september hebben wij met onze circulaire winkel onze eigen analoge versie van Marktplaats. Want er zijn veel mensen die gewoon iets willen vastpakken. Het doel is hergebruik, zo min mogelijk afval.”

De gemeente laat weten dat de winkel creatief wordt ingericht met tweedehands items. Verder komen er werk- en vergaderplekken, kunnen er workshops worden gehouden en kunnen mensen voorlichting en advies rondom het thema circulariteit krijgen. Denk aan bijeenkomsten over verpakkingsvrij leven, circulair bouwen of het tegengaan van zwerfvuil.

Winkel en webshop

De winkel in de passage biedt werkgelegenheid aan vier mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast komt er ook een webshop. Weet jij een naam voor de nieuwe zaak? Laat het weten aan de gemeente door te reageren op deze website.

Lees ook:

Latte's and Literature

Weet jij wie dit is? Een dame steelt spullen bij Latte’s and Literature en dat staat op camera

Latte's and Literature keek er zo naar uit om weer drankjes, gebak en sandwiches te serveren. Die po...

Rund, biet of zalm: Carpaccio Club komt naar Breda en dit kun je verwachten

Carpaccioliefhebbers opgelet: binnenkort kun je genieten van jouw favoriete specialiteit in een nieu...

Borrelen op het veld van NAC: de club opent een uniek terras

Speciaal voor de fanatieke supporters heeft NAC in samenwerking met NHG Horeca Group een uniek conce...

adv.