Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers in Breda

Door Carin van der Meij 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 39 daarvan komen uit Breda. Een week eerder waren er veertig nieuwe besmettingen in onze stad.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Breda

Er zijn nog iedere week nieuwe besmettingen in Breda. De hoeveelheid van het aantal besmettingen per week neemt wel af. Zo kwamen er vorige week veertig nieuwe besmettingen bij en de week ervoor 46. In de week van 9 september werden 39 Bredanaars positief getest op COVID-19.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal registreerde besmettingen in Breda vanaf 13 maart 2020 tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Breda zijn (geweest) vanaf 13 maart 2020 tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Bredanaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle Bredanaars die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

De impact van corona: Chassé Theater neemt afscheid van 30 medewerkers

De coronacrisis dwingt het Chassé Theater om het personeelsbestand in te krimpen. Van dertig medewer...

Sneu! 3 x deze Bredase restaurants gingen dicht door de coronacrisis

De coronacrisis heeft een flinke impact op de horeca. Iets dat ook in onze stad goed te merken is. M...

Weekendnieuws: personeel van Amphia ging dansend het weekend in en meer

Wat was het heerlijk weer dit weekend, hè? Wie genoten heeft van de zon, kan zomaar gemist hebben wa...

adv.