Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Breda: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

824, zoveel Bredanaars zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Breda

In Breda zijn op dit moment 3.449 geregistreerde besmettingen. Deze week zijn 824 mensen uit onze stad positief getest zijn op het coronavirus. Ter vergelijking: in de week ervoor waren er 692 nieuwe besmettingen geregistreerd. Daarnaast zijn 11 Bredanaars in het ziekenhuis opgenomen en zijn er acht stadsgenoten overleden aan de gevolgen van COVID-19.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Breda vanaf 13 maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • Geregistreerde besmettingen met coronavirus: geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Breda zijn (geweest) vanaf 13 maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • Ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus: geeft aan hoeveel Bredanaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • Overleden: deze lijn is een optelsom van alle Bredanaars die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

grote markt

De eerste reacties van de Bredase horeca: ‘Het komt harder aan dan de vorige keer’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, vertelt Mark Rutte tijdens de persconferentie op dinsdag ...

Jessica verloor haar moeder aan het coronavirus: ‘Het is nog niet helemaal geland’

Het coronavirus heeft heel de wereld in zijn greep en eist vele mensenlevens. Ook de moeder van Bred...
Havermarkt afhalen bezorgen breda

Een overzicht: bij deze Bredase zaken kun je nu ook afhalen of laten bezorgen

Premier Mark Rutte liet dinsdagavond 13 oktober weten dat de horeca weer dicht moet. In ieder geval ...

adv.