Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carnavalsoverzicht: een nieuwe prins, Grote Optocht ging door en meer

Door Daphne Geelink 25 februari 2020

Nog één dag hossen en dan zit carnaval in ’t Kielegat er weer op. Helemaal gemist wat er dit weekend gebeurd is? Door iets teveel alcoholische versnaperingen óf omdat je het niet hebt gevierd? Geen paniek, wij zetten het belangrijkste carnavalsnieuws op een rij.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Prins Arie kreeg de sleutel

Drukte op de Grote Markt zaterdagmiddag, want Prins Arie kreeg de sleutel van ’t Kielegat en riep de bekende woorden ‘De stad is van ons’.  Ook Kiske en Mieske werden onthuld en toen barstte het feest écht los. De winnaars van het carnavalslied van 2020 traden op, maar ook de Gebroeders Rossig, Alarmfase3 en de Rotdweilers maakten er een feestje van. Gré van Pelt maakte een hele toffe fotorapportage van die dag: kijk maar mee.

prins arie d'n irste arjan broeders carnaval

Arjan is de nieuwe Prins van ’t Kielegat: ‘Ik heb het heel lang stil moeten houden’

De elfde van de elfde in 2019: het was de dag waarop de nieuwe Prins van 't Kielegat bekend werd gem...

Brakkensliert verplaatst naar carnavalsdinsdag

Door het slechte weer werd optocht na optocht afgelast in Brabant en omstreken. Stichting Kielegat besloot ook de Brakkensliert uit te stellen naar carnavalsdinsdag. De stoet vertrekt dinsdag 12.33 uur vanaf Café De Huiskamer en de prijsuitreiking is om 15.55 uur op de Grote Markt.

Zo zag Hossen op de markt eruit

Wow: wat was het een feest zondag op de Grote Markt. Kielegatters trokken massaal naar de stad om mee te springen op allerlei carnavalskrakers. Onder andere Lamme Frans maakte er een feestje van. BN DeStem liet weten dat zelfs hekken nodig waren om de Grote Markt af te sluiten. Om veiligheidsredenen mochten maximaal 7000 feestvierders rond het podium hossen.

De Grote Optocht ging door!

Het was even spannend, maar de Grote Optocht op carnavalsmaandag ging wél door. Tot grote blijdschap van alle wagenbouwers en Kielegatters. De winnaar in de categorie grote wagens is CV Back en Beum. Gefeliciteerd! Zelf waren we ook op pad op de mooiste wagens, het gezelligste volk en de mooiste outfits vast te leggen.

[FOTO’S] Ben jij gespot? Dit was carnavalsmaandag in ’t Kielegat

Blijdschap bij veel Kielegatters toen Stichting Kielegat maandagochtend besloot dat de optocht doorg...

Het einde is in zicht…

Foto: indebuurt Breda

Jammer, maar helaas: het einde van carnaval in ’t Kielegat is in zicht. De Brakkensliert trekt dinsdagmiddag door de stad. In de avond wordt er dan écht een eind aan gebreid. Prins Arie moet de sleutels van de stad weer inleveren en ook moet hij zijn versierselen weer teruggeven. Om 20.35 uur wordt het carnavalsmotto voor 2021 bekendgemaakt en Kiske en Mieske worden om 20.45 uur afgevoerd en bij het Spanjaardsgat in brand gestoken. Geniet nog even lieve Kielegatters!

Lees ook:

Bel je Teleromeo maar vast! K3 komt naar Breda en dit is wanneer

Oya Lélé! Binnenkort kleuren tienduizend luchtballonnen de hemel blauw! Hanne, Klaasje en Marthe kom...

Elin deed mee aan First Dates: ‘Mijn vriendinnen zeiden meteen: hij is níét jouw type’

Het is dé guilty pleasure van veel Nederlanders: 's avonds lekker kijken naar First Dates. Afgelopen...

Humphrey’s Breda in een nieuw jasje: zo ziet het eruit

Never change a winning team, behalve als je het nóg beter maakt. Dat moet het team van Humphrey's in...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.