Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Café De Speeltuin is niet meer: ‘We hebben de strijd verloren’

Door Daphne Geelink 17 augustus 2020

Verdrietig nieuws voor liefhebbers van Café De Speeltuin: de zaak gaat niet meer open. Dat maakte de eigenaar onlangs op Facebook bekend. In november 2019 werd het rockcafé aan de Visserstraat getroffen door een brand. Hierna is het niet meer open gegaan.

De eigenaar van Café De Speeltuin, Ronald Verlinden, laat op Facebook weten ‘de strijd verloren te hebben’ van de pandeigenaar en een advocaat. “Ik ben tegen de muur gezet en financieel uitgekleed, tot aan mijn enkels afgezaagd.” Half juli is het rockcafé leeggehaald. “Er is altijd hoop geweest om De Speeltuin ergens anders mee naartoe te nemen of onderdelen ervan onder te brengen bij een ander café.” Voorlopig is het nog niet duidelijk of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, aldus Ronald in zijn bericht.

Tot het einde gevochten

“Mensen die mij echt kennen, weten dat ik gevochten heb tot het einde. Gelukkig zijn er mensen om mij heen die mij het huis uit trekken.” Als laatste bedankt de eigenaar iedereen die achter hem bleef staan en in hem geloofde. “Ikzelf zag De Speeltuin altijd wel als een monument.”

Tekst loopt door onder Facebookpost.

Nieuw café

Het pand van Café De Speeltuin blijft niet lang leeg. Op de gevel wordt duidelijk gemaakt dat de stad binnenkort een nieuw café mag verwelkomen: ‘Café De Beurs opening soon’. Wat voor café dit precies wordt en wanneer het opengaat, is niet bekend.

Lees ook:

Terug in de tijd! 11 x oude foto’s van Bredanaars in Park Valkenberg

Park Valkenberg is de perfecte plek voor een picknick met vrienden, een hardlooprondje of een moment...

Glijden, springen en klimmen: wij testen het nieuwe speelparadijs Kabonk

Het is zomervakantie en alle buitenactiviteiten heb ik met mijn gezin al gedaan. Wat gaan we dan doe...

Bredaas mysterie: waarom is de Haven een tijd gedempt geweest?

De Haven van Breda is een echte hotspot, zeker in de zomer. Bredanaars genieten op het terras, varen...

Meer over

Nieuws Breda

adv.