Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredase sportscholen over de vervroegde opening: ‘Dit hadden we niet zien aankomen’

Door Daphne Geelink 28 mei 2020

Premier Mark Rutte maakte woensdagavond bekend dat sportscholen 1 juli weer open mogen. Dit kwam voor sommige eigenaren als een verrassing, omdat in een eerdere persconferentie 1 september als openingsdatum werd genoemd. Eens kijken hoe Bredase sportscholen dit nieuws ontvingen.

Susanne Vermeeren van Snap Fitness aan de Tramsingel laat weten blij verrast te zijn. “Superblij zijn we dat we open mogen vanaf 1 juli. Het protocol staat allang klaar en is uitgewerkt: we zijn er al weken klaar voor.” Susanne en haar team hadden goede hoop dat de sportscholen eerder open mochten. “Er werd achter de schermen enorm hard gewerkt door de brancheorganisatie en andere initiatieven die waren opgestart, zoals een petitie en enquête.”

Coronakilo’s

“Het kon ook niet langer duren”, stelt Susanne. “Veel mensen klagen over de coronakilo’s omdat hun leefstijl anders is geworden. Thuis trainen is even leuk, maar vaak ontbreekt de motivatie.” Snap Fitness heeft handgel, papierrollen, stickers, belijning en banners met informatie op voorraad. Nu sporten de leden van de sportschool nog buiten, maar daar komt dus binnenkort verandering in.

Puntjes op de i

Sies de Witte van studentensportschool BRESS vertelt dat hij en zijn team het nieuws van Mark Rutte zeer positief hebben ontvangen. “Eerlijk gezegd had BRESS dit nog niet zien aankomen en hadden we verwacht dat we 1 augustus open konden gaan.” Op het moment wordt ook bij deze Bredase sportschool buiten les gegeven. “De aankomende weken zetten we de puntjes op de i, zodat onze leden weer veilig en gezond binnen kunnen sporten.”

Het hoge woord is eruit

“Jaaa! Het hoge woord is eruit”, luidt het op de Facebookpagina van Fit For Free. “1 juli mogen de sportscholen open. Uiteraard onder allerlei voorwaarden.” De sportschool laat weten veilig en verantwoord open te kunnen volgens de richtlijnen van het RIVM. “De komende tijd horen jullie hoe dit straks precies gaat.” Even afwachten dus!

Ook goed nieuws voor Basic-Fit

Basic-Fit is net als alle andere sportscholen blij met het nieuws van Rutte. “Hoewel wij er al helemaal klaar voor zijn om jullie een veilige sportomgeving te bieden, en jullie natuurlijk eigenlijk al 1 juni hadden willen ontvangen, zijn we blij dat er in ieder geval duidelijkheid is.”

“Wij zijn heel blij dat wij onze leden vanaf 1 juli zowel buiten als ook weer binnen in de club kunnen verwelkomen. Wij hebben altijd rekening gehouden dat het eerder dan 1 september zou worden. Wij zullen ook weer veilig open gaan en de adviezen van het RIVM goed opvolgen”, aldus Björn van Rosmalen van MyLife.

Lees ook:

‘Het grootste terras van Nederland’: dit zijn de plannen voor het Chasséveld deze zomer

Hoewel de horeca 1 juni weer open mag, betekent dit niet dat alle ondernemers hun normale gang van z...

Dit zijn de openingstijden van winkels in Breda tijdens Pinksteren 2020

Heb je iets nodig van een winkel in de binnenstad of wil je naar het tuincentrum op je vrije dag? Da...

[VIDEO] Aftellen tot 1 juni! Zo staan de Bredase terrassen er op dit moment bij

Met dit warme weer smachten we er misschien nog wel meer naar dan op andere dagen: een drankje doen ...

adv.