Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oei: zoveel dieren werden vorig jaar in Breda aangereden

Door Thijs van den Houdt 12 oktober 2018

Er rent ineens een eend over de straat en jij moet in de ankers om hem te ontwijken. Middenin de nacht steekt een egeltje de weg over en ontsnapt ter ternauwernood aan jouw voorband. Helaas hebben de diertjes ook weleens minder geluk: het aantal meldingen van aangereden dieren in Breda verdubbelde opnieuw.

Ruim honderd ongelukken

In totaal werd in Nederland de afgelopen tien jaar ruim 54.000 keer melding gemaakt van een aangereden dier. Ook in Breda gaat het weleens mis: de afgelopen vijf jaar raakten ruim honderd vogels en zoogdieren betrokken bij een verkeersongeluk. De cijfers van Waarneming.nl zijn weer inzichtelijk gemaakt door LocalFocus:

In 2017 werd 43 keer melding gemaakt van een aangereden dier. Dat lijkt weinig, maar een jaar eerder was het minder dan de helft daarvan en het jaar ervoor nóg eens twee keer zo weinig! Dat kan betekenen dat er toen daadwerkelijk minder beesten werden aangereden, maar ook dat mensen er simpelweg minder vaak melding van maakten.

Hollandse Kroon

Egeltjes zijn in Breda het vaakst slachtoffer in het verkeer, ook eenden en hier en daar een huiskat werden vaak aangereden. Tip voor de beestjes: blijf uit de buurt van de gemeente Hollandse Kroon. In de Noord-Hollandse plaats kwamen vorig jaar alleen al bijna 200 meldingen binnen, ongeveer gelijk verdeeld over vogels en zoogdieren.

Lees meer:

Gas gasrekening

De Nederlandse gasrekening ging omlaag, zo deed Breda het

Koken op inductie, koud douchen en een trui aantrekken als het fris is: er zijn een hoop manieren om...
ongezond

Zoveel Bredanaars voelen zich ongezond

Als iemand aan je vraagt of je denkt dat je gezond bent, wat zou je dan zeggen? Het CBS onderzocht h...

adv.