Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x met deze bijzondere gebeurtenissen haalde Breda het landelijke nieuws

Door Daphne Geelink 20 mei 2020

Er gebeurt van alles in Breda, maar soms is een gebeurtenis zo bijzonder dat deze ook door de landelijke media wordt opgepakt. Wat dacht je van de vrouw die uit de koepelgevangenis ontsnapte of de Snollebollekes die het Chasséveld op z’n kop zette? 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Breda heeft de beste binnenstad

Breda heeft de beste binnenstad van Nederland in de categorie grote binnensteden. Dat bepaalde een vakjury in 2017 bij de verkiezing: Beste Binnenstad 2017-2019. Almere viel in de prijzen in de categorie middelgrote binnensteden. Bredanaars wisten dit natuurlijk allang, maar het was toentertijd ook echt officieel. Direct na de bekendmaking werd de Grote Kerk goud opgelicht. Weet je nog?

NAC keert terug in de eredivisie in 2017

28 mei 2017 was dé dag dat NEC met 1-4 verslagen werd door NAC. Dit betekende dat de Bredase club terugkeerde in de eredivisie. En stiekem was dit wel een beetje onverwacht. Onder andere het NRC en het AD schreven over de promotie van NAC. PowNed was zelfs bij de huldiging op de Grote Markt. De video bekijk je hierboven.

Tottie Kiel ontsnapt uit de gevangenis

Het was wereldnieuws in 2010: terwijl Kielegatters feest vierden in de nacht van 20 op 21 februari 2010, ontsnapte de Boxtelse Hulda ‘Tottie’ Kiel uit de koepelgevangenis in Breda. Met behulp van een verfschraper groef Tottie zichzelf een weg naar vrijheid. Ze werd na drie weken opgespoord en heeft inmiddels haar straf uitgezeten. Tottie schreef zelfs een boek en was daarom te gast bij De Wereld Draait Door. In de uitzending vertelt ze haar complete verhaal.

Snollebollekes op het Chasséveld

Dat het altijd één groot feest is op Koningsdag op het Chasséveld weet iedere Bredanaar. Maar in 2019 kon iedereen het met eigen ogen zien. Snollebollekes zorgde ervoor dat iedereen van links naar rechts ging en dat leverde prachtige beelden op. Zo kreeg de video van Dumpert meer dan 51.000 likes.

Redhead Days

De Redhead Days waren jarenlang in Breda en daar kwamen allerlei internationale bezoekers op af. De eerste editie werd gehouden in Asten, maar daarna was onze stad altijd dé plek waar de Redhead Days plaatsvonden. Tot 2019: door subsidieredenen week het festival dat jaar uit naar Tilburg en komt het waarschijnlijk ook niet meer terug.

Lees ook:

koepelgevangenis

Bredaas mysterie: deze mensen ontsnapten uit de koepelgevangenis in Breda

Het recreatief ontsnappen uit de koepelgevangenis is een populaire bezigheid in onze stad. Wist je d...

5 x Bredase nieuwtjes waar je blij van wordt

Je kunt ervoor kiezen om in coronatijd stil te staan bij alles wat tijdelijk niet kan, maar je kunt ...

Lisa werkt bijna tien jaar als escort: ‘De eerste ontmoeting blijft altijd spannend’

"Het allerleukst aan mijn werk vind ik dat je iemand heel veel geeft. Door aandacht te geven en iema...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.