Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ilse is matchmaker: ‘Ik ben de Cupido van de paardenmensen’

Door Jennifer da Graça 7 februari 2020

Wat doe je als je verlegen bent, het lastig vindt om te daten of gewoon niet de juiste mensen tegenkomt? Of nog specifieker: als je een paard hebt en daardoor te druk bent om daarnaast nieuwe mensen te leren kennen. Dan klop je aan bij Ilse Jespers (35), want vanaf haar kantoor in Breda brengt zij toekomstige koppels samen. 

“Ik ben een beetje het zwarte schaap van de familie”, begint Ilse haar verhaal. “Mijn hele familie zit in de paarden, heeft stallen, rijdt wedstrijden. Behalve ik. Natuurlijk werd paardrijden me met de paplepel ingegoten, maar op m’n twintigste was het klaar. Liever stond ik in de stad dan dat ik op m’n pony zat.”

Op zoek naar iets serieus

Tóch heeft Ilse alsnog dagelijks te maken met paarden. Of beter gezegd: paardenmensen. “Met mijn bedrijf Paard & Partner breng ik paardenmensen bij elkaar. Vaak slokt hun paard alle tijd op en zijn ze direct op zoek naar iets serieus.” Bij toeval kwam Ilse op dit idee terecht. “In mijn rol als directeur van Vereniging Eigen Paard organiseerde ik regelmatig Horse Dating: daar vind je de match tussen ruiter én nieuw paard. Maar mensen dachten dat het daadwerkelijk daten voor paardenmensen was en zo ontdekte ik dat hier flink wat vraag naar was.”

‘Vind jij daten ook een nachtmerrie?’

Tijd voor Ilse om haar eigen platform op te zetten. “Ik dacht: doe ik wel even. Gelukkig dat ik er toen zo over dacht. Als ik vooraf had geweten hoeveel werk in in het opzetten van de site zat, was ik er nooit aan begonnen. Gelukkig kan ik nu achteraf zeggen dat ik het leukste werk van de wereld heb!” Bij de lancering van Paard & Partner op 1 juli 2018, barstte het los. “Media in Nederland én België pakten het op. Met van die woordgrappen, je weet wel: ‘Vind jij daten ook een nachtmerrie?’. Die aandacht zorgde in één keer voor veel aanmeldingen. Voor ik het wist was Paard & Partner groot en ik… de Cupido van de paardenmensen!”

“Als het awkward is, klets je gewoon over het paard waar je op zit.”

All-you-can-date

Via de website komen singles met elkaar in contact, maar ook offline valt genoeg te beleven. Ilse: “Regelmatig organiseer ik uitjes voor de vrijgezellen. Altijd met een paardentintje. Zo kun je gaan all-you-can-daten: onbeperkt eten bij een paardenevenement. Of met een groep op buitenrit gaan. Als het awkward is, klets je gewoon over het paard waar je op zit.”

Voor BN’ers en verlegen mensen

Heb je echt he-le-maal niks met paarden, maar zie jij een frisse wind door jouw dateleven wel zitten? Daarvoor riep Ilse Love Flavour in het leven. “Hier breng ik mensen één-op-één samen. Je meldt je aan, komt bij mij op gesprek en ik ga voor jou op zoek naar de man of vrouw van je leven. Daarna stuur ik jullie op date. Achteraf evalueren we dat.” De mensen die zich bij Ilse melden, lopen ontzettend uiteen. “Van mensen die bekend zijn van tv en graag discreet willen daten, mensen die gewoon enorm verlegen zijn of Tinder niet zitten.”

Eigen netwerk

“Zodra ik weet wat voor partner jij zoekt, ga ik aan de slag. Dankzij mijn familie en voormalig werk heb ik een groot netwerk. Zo kom ik al snel op de juiste mensen.” Doorgaans hebben de meeste klanten één à twee dates bij Ilse. “Soms weten ze direct dat het geen match is. Niet erg, want daarna heb ik een nog beter beeld van de wensen van m’n klant.”

“Met toestemming van mijn vriend Bas ging ik op speeddate, hier in de stad bij Parc.”

Undercover op speeddate

Voor je groepsdates organiseert en mensen samen op date stuurt, moet je natuurlijk wel weten waar je het over hebt! “Ja, dat was wel grappig”,grinnikt Ilse. “Met toestemming van mijn vriend Bas ging ik op speeddate, hier in de stad bij Parc. Ik kan je vertellen: wat mij betreft was het drie keer niks. Ongemakkelijk, vaak zie je al snel dat het niks voor je is… Dus dit zul je mij niet snel zien organiseren! Mijn date-evenementen hebben meer de nadruk op elkaar beter leren kennen. ”

Van drankje doen tot sterrenrestaurants

Samen met haar klanten kiest Ilse een goede date voor hen uit. “Het ene duo wil gewoon iets drinken bij De Boterhal, de andere match gaat supergraag uiteten bij een sterrenrestaurant. Ik vind het allemaal leuk, zolang zij het maar naar hun zin hebben. Niets is leuker dan achteraf horen dat het écht een match is. Of dat ze jaren later een huis hebben gekocht en een samenlevingscontract zijn aangegaan. Voor die resultaten doe je het.”

Lees ook:

Leuk volgens local Madycke: ‘Hier kan je de hele middag met katten knuffelen’

Wat zijn nu de leukste plekken van Breda? Dat vragen we iedere week aan een local. Deze week is Mady...

Binnenkijken bij Iris: ‘Mijn moeder had die spiegel al in haar studentenkamer hangen’

Vind jij het ook zo heerlijk om wooninspiratie op te doen? Om te zien hoe andere Bredanaars wonen? K...
singelloop 2019

Move over, Tinder! Daten tijdens het hardlopen is hartstikke hip

Als je Tinder al hebt uitgespeeld en iedereen in de kroeg onderhand al wel kent, is daten een taaie ...

adv.