Dromen van een wereld die begrijpt dat we bij elkaar horen

Aangeboden door Global Storytellers

Global Storytellers uit Breda verzamelt persoonlijke verhalen van over de hele wereld. “Een aantal jaar geleden besloot ik samen met Gerbert Toes, Sivan Ravivo en Stella Boumans, rondom verhalen een nieuwe organisatie te bouwen. Deze organisatie heet Global Storytellers,” vertelt Barbara van den Bogaard – Co-Founder van Global Storytellers.

Global Storytellers bestaat nu 2 jaar en vanuit deze samenstelling zijn er al een hoop mooie dingen ontwikkeld. Zo geven ze storytelling workshops in organisaties, hebben ze een speciale koffiebeker genaamd Cup of Stories ontwikkeld en tijdens de wereldwijde lockdown organiseerden ze drie digitale verhalen-kampvuren die werden bijgewoond door in totaal 200 mensen van over de hele wereld. Nu is Global Storytellers bezig met een crowdfunding om een eerste Storybook te publiceren!

Global Storytellers droomt van een wereld die begrijpt dat we bij elkaar horen. En om bij te dragen aan deze droom voelen zij zich elke dag geïnspireerd om nieuwsgierigheid in mensen aan te moedigen. In het ontmoeten van verhalenvertellers van over de hele wereld en de uitwisseling die daarop volgde, ontdekten zij dat we met velen zijn die mooie dingen doen op deze aarde. 

“Waar we ons vroeger nog weleens een roepende in de woestijn konden voelen, weten we ons nu omringd door allerlei mensen die hun nieuwsgierigheid naar de ander weer voelen. Mensen die hun moed om te ontmoeten herontdekken en daarmee ervaren hoe het is om geraakt te worden in het hart. Soms trekt er een rilling van plezier of ontroering door me heen in contact met iemand anders. Dan weet ik, we zijn verbonden op een heel universele laag. We zien elkaar, we horen elkaar. En dan voel ik een intens geluk. Het is bijzonder als dat gebeurt.” Vertelt Barbara.

Storybook

De Bredase organisatie heeft een nieuw verhalenproject dat zij graag de wereld inbrengen, namelijk ‘Storybook’. In Storybook komen 30 artiesten samen waaronder fotografen, illustratoren en verhalenvertellers. Daarnaast zijn er pagina’s waarop de lezer zijn eigen verhaal kwijt kan. Eerst krijg je het werk te zien van iemand van op deze wereld. Pas als je de pagina omslaat zie je wie de artiest is, waar hij of zij vandaan komt en je leest wat de artiest met het werk bedoeld heeft. “Zo wordt je creativiteit geprikkeld en krijg je de ruimte om je eigen reis vast te leggen. Het is eigenlijk een museum in een prachtig boek!” Aldus Stella.

Een Bredaas tintje

Naast mensen van over de hele wereld heeft het boek ook twee werken van Bredase artiesten, namelijk van Reinout van den Bergh, Trijntje Keijser en Wiesje Peels. En ook heeft Global Storytellers de samenwerking opgezocht met BredaPhoto. Alle fotografen die in het boek voorkomen zijn (oud-)deelnemers aan dit bekende festival! Mocht de Crowdfunding slagen, dan organiseert Global Storytellers in september, tijdens BredaPhoto, een feestelijk ophaalmoment, in de vorm van een verhalen-kampvuur in Breda voor iedereen die gedoneerd heeft.

Team Global Storytellers

Barbara vervolgt: “We werken aan een bijzonder distributienetwerk. Onder andere door het boek op leestafels bij barista’s aan te bieden. Hierdoor brengen we de verhalen van de wereld terug in ons dagelijks leven. Daar waar verhalen horen. We hopen dat de mensen die Storybook krijgen of ergens tegenkomen zich uitgenodigd voelen om hun verhaal op te schrijven. Een levensfragment, een herinnering, een belevenis te delen. Een moment dat hen heeft ontroerd, heeft verbaasd of aan het lachen heeft gemaakt. Zodat ook wij die beroering een beetje mee mogen ervaren. Op deze manier breiden we onze community van verhalenvertellers en verhalen uit. Want wij geloven dat er in ieder mens een verhalenverteller aanwezig is. En al deze vertellers hopen we met Storybook meer en meer zichtbaar en hoorbaar te maken.”

Crowdfunding

Het in de wereld brengen van dit prachtige boek, kan alleen als er genoeg geld opgehaald wordt. Daarom loopt er van 15 mei tot 15 juni een crowdfunding op Voordekunst. Met het opgehaalde geld kunnen niet alleen de drukkosten betaald worden, maar draagt de donateur ook bij aan de 30 artiesten en verhalen van over de hele wereld!

Stella legt uit: “Door middel van doneren aan mooie tegenprestaties kunnen mensen een bijdrage leveren. Je kunt natuurlijk alvast een of meerdere boeken kopen, zo heb je mooie cadeau’s voor de decembermaand. Maar ook voor organisaties is de crowdfunding interessant. Er is namelijk een storytelling-workshops te koop! 

Mocht de crowdfunding niet slagen, dan krijg iedereen het geld weer terug. Wij en de artiesten van over de hele wereld zijn immens dankbaar voor je steun!” 

Wil je meer weten over Global Storytellers? Ga dan naar: globalstorytellers.global of direct naar Storybook: https://globalstorytellers.global/storybook/

Meer in deze categorie

Lifestyle

Ga naar “Goede voornemens: 5 x Bredase tips om je een handje te helpen”

Goede voornemens: 5 x Bredase tips om je een handje te helpen

goedkope sportschool in Breda Fit For Free
Ga naar “Stoppen met roken: onder hypnose bij Daphne gaat het je lukken”

Stoppen met roken: onder hypnose bij Daphne gaat het je lukken

Aangeboden door Happy Healthy Hypnose

Happy Healthy Hypnose Daphne stoppen met roken hypnose
Ga naar “Walhalla voor gezonde voeding en je gezondheid: in deze winkel in Oosterhout kijk je je ogen uit en krijg je écht advies”

Walhalla voor gezonde voeding en je gezondheid: in deze winkel in Oosterhout kijk je je ogen uit en krijg je écht advies

Aangeboden door Broeders Gezondheidswinkel & Biologische Supermarkt

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Witte druiven pitloos 500 gram en Sable blauwe druiven pitloos 400 gram van € 5,58 voor € 2,79”

AH Witte druiven pitloos 500 gram en Sable blauwe druiven pitloos 400 gram van € 5,58 voor € 2,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker lingerie bij Naron”

Verkoopmedewerker lingerie bij Naron

 • Naron
 • Parttime

Topper

Ga naar “Gastheer/Gastvrouw Bourgondische Zaken”

Gastheer/Gastvrouw Bourgondische Zaken

 • KWEEKERS
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Warehouse employee”

Warehouse employee

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker binnendienst”

Medewerker binnendienst

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Operator”

Operator

 • Pro Industry
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval in Kielegat”

Carnaval in Kielegat

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Creatieve workshop Magische maskerade”

Creatieve workshop Magische maskerade

 • 11 februari 2023
Ga naar “Kantje Boord”

Kantje Boord

 • Van 16 feb t/m 23 feb
Ga naar “Carnavalsbingo Buurthuis Geeren-Noord”

Carnavalsbingo Buurthuis Geeren-Noord

 • 19 februari 2023
Ga naar “Belcrum Bios: See How They Run”

Belcrum Bios: See How They Run

 • 14 februari 2023