Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doei hoge energierekening! Hier vind je gratis tips om jouw woning zuiniger te maken

Aangeboden door WoonWijs 12 mei 2020

Schrik jij regelmatig van jouw energieverbruik of wil je graag duurzamer wonen én leven? De kans is groot dat je niet weet waar te beginnen. Daarvoor is WoonWijs in het leven geroepen, een samenwerking tussen de gemeente Breda en BRES, Bredase Energie Coöperatie.

Normaal vinden de gratis informatieavonden plaats op locatie, maar vanwege het coronavirus zijn de sessies heel de maand mei online. Zo hoef je er niet eens de deur voor uit.

Advies van jouw energiecoach

Goed nieuws: de basis van jouw kennis over energiezuinig wonen krijg je al in deze video. Heb je aan de hand van de video vragen, omdat je bijvoorbeeld in een oud huis woont, een groot gezin hebt of je iets gewoonweg niet snapt? Dan raden we jou aan om je aan te melden voor een van de gratis informatieavonden. Iedere woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur zitten het team van BRES, de gemeente Breda én de energiecoaches voor je klaar. Zij beantwoorden graag jouw vragen en gaan meteen in op je persoonlijke woonsituatie.

Tekst gaat verder onder de foto.

De GreenHopper verplaatst zich normaal gezien van wijk naar wijk om advies te geven aan Bredanaars. Door het coronavirus is dit helaas even niet mogelijk. Foto: fArtworks // https://fartworks.nl/

Baas over je eigen energiehuishouding

Ad Bijma is voorzitter van BRES, dat hij in 2014 oprichtte. Deze onafhankelijke energiecorporatie helpt particuliere woningeigenaren hun huis te verduurzamen en minder CO2 uit te stoten. Hij vertelt: “Dankzij onze uitgebreide website, informatieavonden en gesprekken met energiecoaches zorgen wij dat Bredanaars de baas worden over hun eigen energiehuishouding. Hierbij speelt isolatie van de spouwmuren, daken, vloeren en glas een grote rol. De volgende stap die je kunt nemen is het aanschaffen van zonnepanelen.”

Ook als jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen of je het gewoonweg niet mooi vindt, is het mogelijk hier alsnog van te profiteren. “Zo liggen op de daken van de woonboulevard ook zonnepanelen”, vertelt Ad. “Van die energie maken zo’n honderd mensen gebruik via een speciale regeling.”

Samen de schouders onder zetten

“De energietransitie blijft een van de grootste opgaven voor de komende 25 jaar”, vertelt Greetje Bos, wethouder energietransitie. “In Breda willen we daar samen met inwoners en maatschappelijke partners de schouders onder zetten. De Greenhopper en WoonWijs Breda zijn onze speerpunten in de communicatie met onze inwoners. Samen met Bres willen we daarmee zoveel mogelijk inwoners bereiken en hen helpen en inspireren bij de verduurzaming van hun woning en het het verminderen van energieverbruik.”

Korting op zonnepanelen

Heb je interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Goed nieuws voor Bredanaars: tot en met 31 mei 2020 doe je via BRES mee aan de collectieve inkoopactie zonnepanelen. Vorig jaar deden 85 huiseigenaren mee en was het een daverend succes. Als je meedoet krijg je minstens 15 procent korting op je nieuwe zonnepanelen, checkt BRES de offerte voor je en wordt er gewerkt met een betrouwbare installateur uit Breda.

Dit kun je zelf al doen

Sta jij nu al te popelen om het hoge energieverbruik in jouw woning naar beneden te krijgen? Op WoonWijs vind je meerdere fijne tips, die ook geschikt zijn als je huurt. Bekijk ook meteen de online Bespaarchecks om te zien hoe het ervoor staat in jouw huis. De uitkomsten kun je dan meteen bespreken tijdens een van de informatieavonden. Fijn om te weten: vanaf 1 juni zullen deze weer op locatie plaatsvinden, met uiteraard enkele aanpassingen om alle maatregelen goed in acht te nemen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door WoonWijs. Meer over WoonWijs ontdekken?

WoonWijs dienstverlening

Gesloten09:00 - 18:00

Heusdenhoutseweg 87, Breda

Bekijk meer:dienstverlening

adv.