Naar de kerk met kerst saai? Niet op deze plekken in Breda!

Door Laura van Etten-Elting 14 december 2017

Gelovig of niet, met kerst gaan veel mensen naar de kerk. Dat kan ook in Breda! Er wordt van alles georganiseerd. Van kerstconcert tot nachtdienst. Wie, wat waar en wanneer? Dat lees je hier.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Kerstlunch in de Markuskerk

kerstnachtdienst breda
Foto: Breda in Beeld / Kees Wittenbols

Er wordt op 24 december in de Markuskerk een kerstlunch georganiseerd met als thema: ‘Kom niet alleen, neem iemand mee!’

Iedereen is welkom, jong en oud, welke kerk dan ook, (Lucas-, Johannes-, Lutherse-, Katholieke of Markuskerk) of van geen kerk. Voorafgaande aan de lunch worden kerstliederen gezongen door de aanwezigen. Kan je zingen? Zing dan mee (luisteren is natuurlijk ook prima).

Om 12.00 uur begint de lunch. Je kan je opgeven vóór 19 december op het inschrijfformulieren in de Markuskerk of via Miny Smaling op 076-565041 of [email protected].

Kinderkerstviering Antoniuskathedraal

Op 24 december is er in de het Antoniuskathedraal in het centrum om 17.00 uur speciaal voor kinderen van 0-6 jaar een kinderkerstviering. Het is een laagdrempelige viering waarin het kerstverhaal centraal staat en ze samen liedjes zingen.

Kerstnachtconcert in de Grote Kerk

Kerstnachtdienst Breda

Het traditionele Kerstnachtconcert in de Grote Kerk is dit jaar eigenlijk geen Kerstnachtconcert. Het concert wordt namelijk níet op kerstavond gehouden, maar een dagje eerder op zaterdag 23 december om 20:00 uur. Het concert wordt dit jaar verzorgt door de koren Cantabile en Cappella ex Occasione.

De Kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente is op 24 december van 21.30 tot 23.00 uur. De kerk opent om 21.00 uur.

Kerstmusical bij Evangeliegemeente De Deur

kerstnachtdienst breda

Ook leuk: een kerstmusical!

 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.