El Patio Pintxos y Vinos

Pintxos, vinos y más

Vandaag gesloten Vandaag gesloten Alle openingstijden

El Patio Pintxos y Vinos

Haven 7 4811 WK Breda
Reserveer nuBekijk menukaart

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
17:00 - 01:00
Vrijdag
17:00 - 01:00
Zaterdag
15:00 - 01:00
Zondag
15:00 - 01:00

Staat bekend om

  • Mooie wijnen en spijzen
  • Gemoedelijke sfeer
  • Authentieke Spaanse feel

Over El Patio Pintxos y Vinos

El Patio is een pintxos- en wijnbar in een prachtig monumentaal pand aan de Haven van Breda! Van donderdag tot en met zondag kunt je bij El Patio terecht voor lekkere pintxos, mooie gerechten en fijne dranken. El Patio heet je van harte welkom in de zaak of de gezellige binnentuin. Liever lekkere borrelen aan de bar? Dat kan aan één van de barren, binnen of in de tuin! In de binnentuin is alles zo neergezet dat ook met minder mooi weer er heerlijk buiten gegeten en gedronken kan worden. Alles om zoveel mogelijk te genieten!

Hoewel in heel Spanje tapas ook op brood geserveerd worden is het toch vooral in Spaans Baskenland dat men het maken van tapas op brood tot een ware kunst verheven heeft. In het Baskisch heten deze heerlijke gerechten Pintxos, naar de prikkertjes die er doorheen gestoken worden. Deze prikkertjes worden gebruikt voor twee redenen. Om de, soms verrassende, combinatie van ingrediënten bij elkaar te kunnen houden maar ook om de prijs van het gerecht aan te geven. Deze Baskische ervaring brengt El Patio nu naar je toe in het centrum van Breda.

El Patio bevindt zich in een prachtig monumentaal pand wat gebouwd is in 1876 en ligt aan de haven van Breda. De Haven was oorspronkelijk een stuk van de rivier de mark waaraan Breda haar oorsprong te danken heeft. Tussen 1965 en 2007 was de haven gedempt. Sinds 2007 heeft ze een lage kade waar boten kunnen aanmeren en waar horeca haar terrassen mag neerzetten. El Patio leent zich ook uitstekend voor het borrelen of dineren met grotere groepen! De chef heeft twee menu’s samengesteld waar groepen uit kunnen kiezen betreft het diner. Voor meer informatie kun een mailtje sturen naar [email protected] of bellen naar 076 522 2094.

Meest recent over El Patio Pintxos y Vinos

Leuk volgens local Kelly: ‘Hier eet ik de lekkerste Spaanse tapas’

Wat zijn nu de allerleukste plekjes van Breda? Die vraag stellen we iedere week aan een échte local. Deze week deelt Kelly Postma (25) haar favoriete spots en fijnste adresjes.