Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel gemeenten al een maand ‘coronavrij’, hoe zit dat met Breda?

Door Jennifer da Graça 11 juni 2020

Het is een feit: steeds minder mensen in ons land worden besmet door het coronavirus. In tientallen gemeenten is zelfs al weken geen besmetting vastgesteld, zo meldt RTL Nieuws. Hoe zit dat in Breda?

In bijna veertig gemeenten is het ‘rustig’ momenteel, met name in het noorden van het land. Op drie Waddeneilanden is sowieso nooit iemand besmet geraakt. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die RTL Nieuws analyseerde. Let op: het gaat dan wel om mensen die getest zijn en waar bewezen is dat ze ziek waren.

Ziekenhuisopnames

Van besmettingen naar mensen die daadwerkelijk naar het ziekenhuis moesten door corona. In ruim de helft van alle gemeentes hoefde de afgelopen maand werd geen enkele inwoner opgenomen, geeft RTL Nieuws aan. De nieuwssite heeft dit mooi vormgegeven in een interactief kaartje (scroll naar beneden).

Hoe het zit met Breda?

Goed nieuws, want in onze gemeente is in de afgelopen maand slechts één nieuwe ziekenhuispatiënt gemeld. In totaal ligt het aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) nu op 144.

Wel zie je dat vooral in de grote steden het coronavirus nog veel slachtoffers maakt, eveneens als op de Veluwe, waar de aantallen relatief hoog zijn. In de noordelijke provincies is bijna niemand opgenomen.

Lees ook:

Mag dat: zitten in een Bredaas park met de nieuwe coronaregels?

Met lekker weer is het vaste prik: zitten in Park Valkenberg, het Zaartpark, de Asterdplas en nog ve...

Coronatest in Breda: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Breda ...

Quiz: test je kennis over de coronamaatregelen in Breda

Mag ik nu met vrienden afspreken in het Park Valkenberg? En met hoeveel mensen kan ik straks een ter...

adv.