Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf deze datum wordt het verbod op rookruimtes in cafés gecontroleerd

Door Jennifer da Graça 22 oktober 2019

Een sigaret opsteken in de rookruimte van een café? Dacht het niet. Op 27 september werd plotseling bekend dat paffen in de rookruimte van je favoriete kroeg per direct verboden werd. Omdat het onmogelijk is om meteen een regel te veranderen, maar tegelijkertijd te handhaven, werd vorige maand aangekondigd dat er niet meteen gecontroleerd zou worden in cafés. Toch is er nu een datum: vanaf 1 april 2020 kunnen ook de Bredase horecazaken gecontroleerd worden.

Steek je na de eerste dag van april toch een sigaretje, pijp of sigaar aan in de rokersruimte van een café? Een overtreding van het verbod kan een boete opleveren van maar liefst zeshonderd euro, meldt NOS. Gebeurt het nog een keer? Dan mag de horecaondernemer nog meer flappen uit zijn kassalade halen. Bij een vierde overtreding loopt een boete op tot zo’n 4500 euro.

Andere horecabedrijven

Naast cafés, geldt deze regel per 1 april ook voor andere horecabedrijven. Denk aan shishalounges, poppodiums en hotels. Een sigaretje opsteken in de rookruimte van is dan ook daar verleden tijd.

Meer rookruimtes gaan dicht

Maar dan zijn we er nog niet. Want aan NOS geeft staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid aan dat hij onderzoekt of de rookruimtes in de (semi-)publieke sector en openbare gebouwen per 2021 kunnen worden afgeschaft. Daarnaast kijkt de staatssecretaris of het mogelijk is om de rookruimtes op alle werkplekken in 2022 te sluiten. Wordt vervolgd dus.

Lees ook:

Havermarkt weekend weer zomervakantie breda

Project X aan de Havermarkt? Bredanaar Martijn organiseert een rookevenement op Facebook

Eind juli liet café Corenmaet weten de helft van het terras rookvrij te maken. Dat nieuws gaat als e...
chasse park olifantenpaadjes breda

Binnendoor is nooit om! 7 x de meest gebruikte olifantenpaadjes in Breda

Breda zit vol met olifantenpaadjes, dit zijn niet-officiële fiets- of wandelpaden die meestal in een...

Sannes kat Theodore is populair op Instagram: ‘Vreemde mensen sturen blije berichtjes’

Iedereen vindt zijn of haar huisdier het allerliefst, allerleukst en allerknapst. Maar sommige furry...

adv.