Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: zo staat het met de cijfers rondom corona in Breda

Door Jennifer da Graça 24 mei 2020

Veel van ons werken inmiddels ruim twee maanden thuis en waarschijnlijk blijft dit voorlopig ook nog wel. Toch lijkt het voorzichtig de goede kant op te gaan. Kinderen mogen naar school, kappers zijn open en als alles goed gaat kunnen we binnenkort naar het terras: we zijn langzamerhand aan het opstarten. Hoe staat het ondertussen met de cijfers in Breda? We geven je een update over corona in Breda.

Op 3 maart 2020 werd voor het eerst een patiënt het coronavirus opgenomen in het Amphia Ziekenhuis. Het ging om een vrouw uit de regio Breda. Weer een paar dagen later werd bekend dat er meer besmettingen waren vastgesteld in Breda. Vanaf dat moment nam het aantal positief geteste Bredanaars vrij snel toe. Op moment van schrijven (19 mei) staat de teller op 467. Dat aantal kan hoger liggen, niet iedereen met klachten wordt direct getest. Het aantal geregistreerde besmettingen bleef de afgelopen tijd nog groeien, maar wel een stuk minder hard dan in het begin.

Ziekenhuisaantal al even nauwelijks gestegen

Het aantal ziekenhuisopnames in Breda is opvallend genoeg nauwelijks gestegen de afgelopen maand. Tussen 18 april en 18 maart nu zit vijf patiënten verschil. Er zijn in totaal 143 Bredanaars met corona opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat betekent niet dat ze er nog allemaal liggen: het aantal patiënten wat naar huis mag wordt namelijk niet bijgehouden door het RIVM. Het aantal sterfgevallen in Breda ligt sinds 12 mei op 61.

In deze grafiek zie je het verloop van de aantallen in Breda, sinds 30 maart. Cijfers over sterfgetallen worden sinds 16 april gecommuniceerd, vandaar dat de groene lijn daar pas begint.

Lees ook:

Coronamaatregelen in huis: dit moet je weten als je visite wilt ontvangen

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van...

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

De regel over het anderhalve meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de co...

Sporty spice! Zo komen deze Bredase dames sportief de coronacrisis door

Hoe blijf je fit als je niet naar de sportschool kunt? Dan ga je gewoon thuis aan de slag. Deze zeve...

adv.