Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hiervoor kun je een coronaboete krijgen in Breda

Door Jennifer da Graça 30 juli 2020

Afgelopen week riepen de gemeente Breda en Bredase horeca nog op: blijf de coronaregels naleven en verslap niet. Dat is niet alleen voor de gezondheid belangrijk, maar ook voor de portemonnee. Houd je je niet aan de volgende maatregelen, dan kun je een coronaboete krijgen. 

Bron: indebuurt Zwolle / indebuurt Breda / BN DeStem / Politie.nl.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Voordat we ingaan op de maatregelen waar je je aan moet houden, starten we met de hoogte van de boete.

Verschillen per leeftijd

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan betaal je €390,- voor het niet naleven van de coronaregels. Voor 13 tot en met 17-jarigen is de hoogte van een coronaboete €95,-.

Horecaondernemers

Ook kan het gebeuren dat ondernemers een coronaboete – die kan oplopen tot €4.000,- – moeten betalen als gasten niet voldoende afstand houden. Of er volgt een last onder dwangsom.

Swipe naar links om te zien aan welke maatregelen je je moet houden om geen coronaboete te krijgen >> 

Afstand houden

Foto: indebuurt Breda

Je bent strafbaar als je ouder bent dan achttien en met drie of meer mensen bij elkaar op straat staat en dan de anderhalvemetermaatregel niet hanteert. Als je jonger bent dan achttien moet je alleen afstand houden van volwassenen; bij bijvoorbeeld vrienden of kennissen onder de 18 hoeft dat niet. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen anderhalve meter afstand te houden van anderen.

Ben je dus boven de 18 jaar en sta je met teveel mensen die niet tot jouw huishouden behoren te dicht bij elkaar, kun je worden aangesproken op je gedrag. Daarna wordt gekeken of een bekeuring nodig is.

Boetes voor feestgangers en ondernemers

Foto: indebuurt Breda

Ook als je een feestje viert met een grote groep is het mogelijk dat je op de bon wordt geslingerd. Zo zijn in Brabant de laatste tijd best wat illegale feesten afgebroken door de politie. En ook ondernemers kunnen een coronaboete krijgen als ze de regels in hun zaak niet naleven. Denk aan een grote vriendengroep die te dicht op elkaar zit op het terras.

In een boot

Foto: indebuurt Breda

Dit weekend schijnt de zon volop, dus het liefst huur je dan met je vriendengroep een bootje om de singels op te gaan. Let op, want ook hier gelden coronaregels: houd altijd anderhalve meter afstand tussen verschillende huishoudens aan boord en op de kade.

Voor een autorit gelden trouwens andere regels dan voor een bootje, lezen we op politie.nl. Je mag met meerdere mensen uit verschillende huishoudens in een auto zitten, alleen wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Waarom de regels verschillen met een boottocht? Omdat autoritten over het algemeen noodzakelijker zijn dan vaartochtjes, meldt de politie. De overheid heeft daarom in die categorie sneller willen versoepelen.

OV

station breda coronaproof
Foto: indebuurt Breda

Ook in het openbaar vervoer moet je een mondkapje dragen. Dat geldt zowel voor de trein als de bus. Let op: als je door de stationspasserelle loopt van het centrum naar Belcrum (of andersom), hoef je geen mondkapje op. Dit geldt alleen in de trein zelf.

Lees ook:

station breda coronaproof

Dit is de coronaproof versie van station Breda

Premier Rutte liet in de persconferentie op woensdag weten dat het openbaar vervoer langzaam weer op...
jasper de jongh

Gespot op de buis! 7 x deze Bredanaars kwamen op televisie

Wij hebben in de Parel van het Zuiden best veel BB’ers, oftewel ‘Bekende Bredanaars’, die op de beel...

Zomervakantie! 5 x deze dingen doe je gratis met je kinderen in Breda

Het is zomervakantie! Heb je zin om met je kinderen iets leuks te doen, maar is je inspiratie (of ge...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.