Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heftig: ook in Breda voelen veel mensen zich eenzaam

Door Thijs van den Houdt 5 oktober 2018

Een avondje in je eentje op de bank zitten klinkt voor veel mensen als een fijne afwisseling op de drukte. Maar wat als je tegen je zin dagenlang alleen bent, of geen aansluiting kunt vinden? Dan word je eenzaam, en dat komt vaak voor; vier op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn de Bredase cijfers: 

43 procent

Tijdens de jaarlijkse week tegen eenzaamheid – die morgen afloopt – is er veel aandacht voor het thema. Het is belangrijk om je verbonden te voelen met anderen en aansluiting te hebben met de mensen om je heen. Er valt nog een flinke slag te halen, want 43 procent (!) van de Bredanaars geeft aan zich eenzaam te voelen. De cijfers van Volksgezondheidenzorg werden weer in een overzichtelijk kaartje gezet door onze vrienden van LocalFocus:

Wie zijn er dan zo eenzaam?

Eenzaamheid is geen ziekte of zwakte, maar iets dat je overkomt – vaak zonder aankondiging. Eenzaamheid komt het vaakst voor onder gescheiden mensen en alleenstaande ouders, maar ook meer dan tweederde van de laagopgeleiden, mensen met een niet-Westerse achtergrond en 85-plussers geeft aan meer verbinding met andere mensen te willen.

In Kerkrade is de  groep mensen die zich eenzaam voelt het grootst: van alle 19-plussers geeft ruim 56 procent aan een ‘gemis’ of ‘leegte’ te voelen. Ook in Rotterdam, Den Haag en Delft voelt meer dan de helft van deze groep zich eenzaam. Onderaan de lijst vinden we Urk, Dinkelland en Tubbergen, waar minder dan 30 procent van de bevolking zich eenzaam voelt – en dat vinden we eigenlijk nog steeds best veel.

Lees meer: 

Gas gasrekening

De Nederlandse gasrekening ging omlaag, zo deed Breda het

Koken op inductie, koud douchen en een trui aantrekken als het fris is: er zijn een hoop manieren om...
Grote Kerk Breda

Voor het eerst in vijf jaar zijn er meer Bredanaars overleden dan geboren

Het is een verschil van niets, maar er zijn in de eerste helft van dit jaar meer Bredanaars overlede...

adv.