Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Breda en zo reageren Bredanaars

Door Carin 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. Loes laat weten: “Terecht, het is helaas nodig, omdat teveel mensen zich er niet aan houden.”

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Breda

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Bredanaars niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Tekst gaat verder onder de foto.

paul depla
Foto: indebuurt Breda

Burgemeester Depla krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Depla krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Bredanaars kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Depla krijgt de mogelijkheid drukke locaties te sluiten. Lees bij BN DeStem wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Breda op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Bredanaars ook:

  • Guus vindt het veel te vrijblijvend en zegt: “De aangekondigde maatregelen zijn niet concreet genoeg.”
  • Charona vreest voor een verschuiving: “Ik ben bang dat het publiek zich nu naar de winkels verplaatst!”
  • Tot slot vertelt Randy: “Geheel terecht, helaas is dat nodig met veel egoïstische mensen.”

Blijf op de hoogte over het coronavirus:

coronavirus breda

Coronavirus in Breda: alle ontwikkelingen op een rij

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het coronavirus Breda heeft bereikt. Inmiddels zijn me...

adv.