Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: nog steeds nieuwe besmettingen in Breda

Door Carin van der Meij 1 september 2020

Het RIVM meldt dat 46 Bredanaars afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week ging het om 55 inwoners. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De nieuwe cijfers gaan over de periode 26 augustus tot en met 1 september.

Coronabesmettingen in Breda

In totaal zijn er dus de afgelopen zeven dagen 46 nieuwe besmette Bredanaars bijgekomen. Er zijn geen nieuwe overledenen gemeld en er is één nieuwe ziekenhuisopname vanwege corona geweest.

Grafiek

Onderstaande grafiek geeft het aantal registreerde besmettingen in Breda weer vanaf het begin tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Breda zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Bredanaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Bredanaars die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de actuele stand van zaken in ons land? De afgelopen week zijn 3.597 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er negen meer dan vorige week.

Van alle mensen die zich deze week hebben laten testen – dat zijn er ruim 163.000 – is 2,2 procent positief getest op corona. Vorige week was dit 2,5 procent. Het reproductiegetal ligt nog steeds rond de een. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 1 september om 19.00 uur weer een persconferentie over de huidige stand van zaken rondom het coronavirus. Mocht het gevolgen hebben voor Breda dan lees je er natuurlijk over op indebuurt.

Lees ook:

Simon schreef zijn eigen boek met maar één vinger: ‘Voor de grap stuurde ik het op’

Je kent de geboren en getogen Ginnekenees Simon van Aalst (69) misschien wel als oud-docent godsdien...

Dim sum eten in Breda: 3 x fijne adresjes in onze stad

Alleen al van het typen van de woorden ‘dim sum’ loopt het water ons in de mond. Ons mag je altijd w...

Gluren maar: deze villa aan de Nijverheidssingel lijkt van binnen wel een filmset én staat te koop

Soms is het heerlijk om door Funda te scrollen en te kijken naar woningen die je toch never nooit ku...

adv.