Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: aantal positieve testen in Breda stijgt sneller

Door Carin van der Meij 13 oktober 2020

Geen goed nieuws: nog altijd stijgt het aantal positief geteste Nederlanders, blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. Ook in Breda ligt het aantal positief geteste inwoners weer hoger.

Elke week geeft het RIVM een update over het coronavirus in ons land. De cijfers in dit artikel gaan over de periode van 7 tot en met 13 oktober.

Situatie in Breda

In Breda zijn er in de afgelopen zeven dagen 505 nieuwe geregistreerde positieve testen binnengekomen. De week ervoor was er een stijging van 323 nieuwe positieve testen. Sinds een week liggen er ook drie Bredanaars in het ziekenhuis vanwege corona en ook is er afgelopen week helaas een persoon overleden aan de gevolgen van het virus.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Breda vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Breda zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Bredanaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Bredanaars die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Het landelijke aantal positieve testen blijft stijgen. In totaal zijn 43.903 Nederlanders afgelopen week positief getest op het coronavirus. Een week eerder waren dit er nog 27.485. In een week tijd zijn 192 mensen opgenomen op de intensive care. 150 mensen zijn deze week aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven dinsdagavond 13 oktober opnieuw een persconferentie over corona en kondigen naar verwachting extra maatregelen aan. Wat de gevolgen voor Breda zijn lees je natuurlijk op indebuurt.

Lees ook:

Dit Bredase appartement van 47 vierkante meter staat te koop voor bijna 2 ton

Ben je op zoek naar een koopwoning in Breda? Dan ben je niet de enige. In de Parel van het Zuiden zi...

Landelijk wonen op tien minuten van de stad: deze nieuwe woningen gaan in de verkoop

Droom jij van een gloednieuws huis in een landelijke omgeving? Goed nieuws: binnenkort start de verk...

7 x toffe woontrends voor dit najaar volgens Bredase interieurstylistes

Het is oktober en dat betekent een hele maand die in het teken staat van wonen en interieur! Verande...

adv.