Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweede golf coronavirus: zoveel besmettingen zijn er nu in Breda

Door Redactie indebuurt Breda 22 september 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 83 mensen uit Breda. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Breda

De status in Breda: in totaal zijn er nu 1.083 inwoners bekend die besmet zijn (geraakt) met het virus. Sinds vorige week zijn er geen nieuwe ziekenopnames met betrekking tot corona binnengekomen. Ook is afgelopen week niemand in Breda aan het coronavirus overleden.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Breda vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Breda zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Bredanaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Bredanaars die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

Geboren in Breda? Wij proberen je voornaam te raden op basis van je geboortejaar

Als je een populaire voornaam hebt, zijn er genoeg sleutelhangers, bekers en andere producten met je...

Dit zijn volgens jullie de beste slagers van Breda

Voor op de barbecue, als feestmaal of gewoon bij je AVG’tje: veel mensen houden wel van een goed stu...

Supergaaf! Deze Bredase doet mee aan Videoland-programma Drag Race Holland

Na twaalf seizoenen van het ongekend populaire programma RuPauls Drag Race kunnen we ook genieten va...

adv.