Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Breda vastgesteld

Door Carin van der Meij 8 september 2020

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Breda? Het RIVM meldt dat veertig Bredanaars afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Dit zijn er minder dan vorige week.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 2 tot en met 8 september.

Coronabesmettingen in Breda

Er zijn nog iedere week nieuwe besmettingen in Breda. De hoeveelheid van het aantal besmettingen per week neemt wel af. Zo kwamen er vorige week 46 nieuwe besmettingen bij en de week ervoor 55. In de week van 2 september werden veertig Bredanaars positief getest op COVID-19.

Grafiek

Om je een beter beeld te geven, kun je in onderstaande grafiek het aantal registreerde besmettingen in Breda vanaf 13 maart 2020 tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Breda zijn (geweest) vanaf 13 maart 2020 tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Bredanaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle Bredanaars die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de landelijke status? Zoals eerder gezegd: landelijk gezien loopt het aantal geregistreerde coronabesmettingen op. De afgelopen week zijn 5.427 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1.830 meer dan vorige week.

Van alle Nederlanders die zich deze week hebben laten testen – 180.182 – is 2,8 procent positief getest op corona. Een week eerder was dit 2,2 procent. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,17. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

De impact van corona: Chassé Theater neemt afscheid van 30 medewerkers

De coronacrisis dwingt het Chassé Theater om het personeelsbestand in te krimpen. Van dertig medewer...

Dus toch: de coronateststraat in Breda blijft voorlopig bij het Rat Verlegh Stadion

Het was een groot vraagstuk voor GGD West-Brabant: waar gaat de coronateststraat heen, zodra NAC de ...

[VIDEO] Achter de schermen: wij namen een kijkje bij de coronateststraat in Breda

Eerst alleen voor zorgprofessionals, daarna ook voor mensen uit het onderwijs en nu voor iedereen: d...

adv.