Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe cijfers van het RIVM: aantal besmettingen in Breda stijgt fors

Door Redactie indebuurt Breda 29 september 2020

In een week tijd zijn 19.326 Nederlanders positief getest op corona, onder wie tweehonderd mensen uit Breda. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 23 tot en met 29 september.

De status in Breda: in totaal zijn er nu 1.238 inwoners bekend die besmet zijn (geraakt) met het virus. Dit betekent een toename van tweehonderd besmettingen. Dit is een forse stijging ten opzichte van een week eerder: toen kwamen er 83 coronapatiënten in onze stad bij. Daarnaast zijn er vier nieuwe ziekenhuisopnames in Breda met betrekking tot corona.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Breda vanaf half maart tot nu toe.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De rode lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Breda zijn (geweest) vanaf half maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Bredanaars er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De blauwe lijn is een optelsom van alle Bredanaars die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 206.670 mensen zich afgelopen week bij een GGD-locatie laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 11.300 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dit is omgerekend 7,4%. (Let op: positieve testen op andere locaties dan GGD-teststraten worden niet meegerekend). Een week eerder, in week 38, werden in 13.571 nieuwe besmettingen gemeld. De afgelopen week overleden 102 Nederlanders aan de gevolgen van het coronavirus.

Persconferentie

De cijfers komen een dag na een persconferentie van premier Rutte en minister Hugo de Jonge. Tijdens de persconferentie spraken de twee hun zorgen uit: “Het aantal besmettingen loopt zo snel op dat we dreigen achter het virus aan te lopen.” Om die reden zijn nieuwe maatregelen ingevoerd. Dat lees je hier: 

De nieuwe coronamaatregelen zijn bekend: dit betekent het voor jou

Premier Rutte en minister De Jonge stonden maandagavond weer Nederland te woord tijdens een persconf...

Lees ook:

corona breda

GGD opent binnenkort een nieuwe coronatestlocatie in Breda

GGD West-Brabant opent midden oktober een nieuwe locatie waar je je kunt laten testen op corona. Dez...

Eline begon haar eigen bedrijf tijdens de coronacrisis: ‘Het was nu of nooit’

Tijdens de coronacrisis een eigen bedrijf opstarten: je moet het maar durven. De Bredase Eline van E...
beweego

Uniek in ons land: Bredase zorgverleners werken samen voor het herstel van coronapatiënten

De meeste coronapatiënten hebben lang nodig om te herstellen. Ook als ze niet in het ziekenhuis tere...

adv.