Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Een indrukwekkend inkijkje: zo gaat het eraan toe op de corona-afdeling in Amphia

Door Jennifer da Graça 1 april 2020

Breda is de laatste weken veel vaker in het nieuws dan normaal. Dat heeft alles te maken met het coronavirus, dat flink aanwezig is in onze stad. In Amphia liggen meerdere patiënten die besmet zijn met COVID-19, waarvan zelfs een deel op de intensive care. Nieuwsuur maakte een indrukwekkende reportage over hoe het eraan toe gaat op de Bredase corona-afdeling.

In de video komen onder andere een coronapatiënte, een schoonmaakster en een verpleegkundige van de intensive care aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen.

Kunstmatige slaap

Om de druk op de intensive care aan te kunnen, springen specialisten van andere afdelingen bij. De drukte heeft een reden: veel coronapatiënten worden kunstmatig in slaap gehouden. Deze kunstmatige slaap duurt veel langer dan normaal, wel zo’n twee tot drie weken. Op die manier loopt de afdeling veel sneller vol dan je zou willen. Verpleegkundige Wendy Herijgers spreekt zich erover uit: “Dat is het vervelendste moment. Je wilt zo graag zeggen dat het goedkomt. En dat kunnen we gewoon niet zeggen.”

Hoge uitzondering

Nieuwsuur mocht bij hoge uitzondering filmen in het Amphia. Op moment van filmen liggen 27 patiënten in kunstmatige coma op de intensive care. Verpleegkundige Wendy: “Het in slaap brengen is een cruciaal moment. Patiënten hebben doodsangst in de ogen, omdat ze weten wat hen misschien te wachten staat.”

Lees ook:

coronavirus breda

Coronavirus in Breda: alle ontwikkelingen op een rij

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het coronavirus Breda heeft bereikt. Inmiddels zijn me...

adv.