Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen in Breda

Door Carin van der Meij 12 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Breda met je door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Foto: indebuurt Breda

Op een hete dag in Breda willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

station breda coronaproof
Foto: indebuurt Breda

Een dagje naar Rotterdam, een bezoekje aan de Efteling: eropuit in de omgeving van Breda is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: indebuurt Breda

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

Foto: indebuurt Breda

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je naar optredens van verschillende bands en artiesten. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Foto: indebuurt Breda

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen bij de Galderse Meren. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je als volwassene anderhalve meter afstand houden. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden en voor kinderen van 12 jaar en jonger zijn geen restricties. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Varen door Breda

boot in de haven
Foto: indebuurt Breda

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Langs de singels, heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Lees ook:

Hier wil je naartoe: 3 x onontdekte plekken in Breda

De meeste Bredanaars kennen het Chassé Theater, Park Valkenberg en 't Hart van Breda wel, maar er zi...

Aanvallen maar! 5 x hier in Breda eet je mosselen

Laat die mosselpannen maar komen! Het seizoen is weer geopend, dus geniet je bij verschillende resta...

Even opletten: de A16 en A58 bij Galder zijn dit weekend even afgesloten

Rijkswaterstaat voert dit weekend geplande onderhoudswerkzaamheden uit ter hoogte van knooppunt Gald...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.