Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ken jij ze nog? Deze Bredase winkels van vroeger bestaan niet meer

Door Thijs van den Houdt 21 januari 2019

We krijgen er veel leuke zaken bij, maar er verdwijnen bijna net zo vaak leuke bedrijven uit ons stadshart. Recentelijk zagen we bijvoorbeeld Men at Work en MS Mode verdwijnen. Indebuurt Breda herinnerde zich deze week de winkels van vroeger. Van deze zaken namen we ooit snikkend afscheid:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De Bijenkorf

Winkel Bijenkorf
Foto: Google Streetview

Een begrip in Nederland! Dit warenhuis zat tot een paar jaar geleden ook in Breda. Met de Drie Doldwaze Dagen liep het storm en barstte de winkel uit zijn voegen, maar op andere dagen kon je de krekels horen tsjirpen. Men maakte graag een rondje door de winkel, maar liep vervolgens met lege handen voorbij de kassa. We missen je Bijenkorf! <3

Van Leest

Winkel Van Leest
Foto: Google Streetview

Mooi was die tijd dat je nog voor de deur van deze winkel stond te wachten voor een Pinkpopkaartje of het nieuwste album van Adele! Bij Van Leest struinde je heerlijk door de rijen cd’s en kwam je altijd weer iets leuks tegen. De compact disc wordt alleen nog in de auto gebruikt en de rage rondom elpee’s kwam voor deze winkel te laat. Ook een overname door Free Record Shop mocht niet meer baten. 

Cupido Fashion

Winkel Cupido
Foto: Google Streetview

Of je het nu tot de mode wilt rekenen of er nog niet dood gevonden wilde worden; Cupido Fashion was absoluut uniek. Funshirts, merchandise en alternatieve leren kleding met spikes en seksreferenties: het was een feest om door deze winkel te lopen – als je naar binnen durfde. 

Dolcis

Winkel Dolcis
Foto: Google Streetview

Vast onderdeel van ieder rondje shoppen: Dolcis. Deze schoenenwinkel verkocht heren- en damesschoenen en was een vaste waarde in het centrum. Leuke schoenen, maar niet leuk genoeg: een paar jaar geleden ging de winkel kopje onder. 

Radio Beurs Rhee

Winkel Radio Beurs Rhee
Foto: Google Streetview

Dit is écht een klassieker. De laatst overgebleven winkel van vroeger aan de Karnemelkstraat sloot een paar jaar geleden haar deuren. Was je op zoek naar een naaldje voor je oude Bang&Olufsen platenspeler uit 1982? Geen probleem, de eigenaresse trok blind een laatje open en toverde daaruit het naaldje waarvan jij dacht dat het niet meer bestond. Nostalgisch detail: de oude glasbak op de voorgrond.

Britain

Winkel Britain
Foto: Google Streetview

Tientallen vierkante meters met vette alternatieve kleding en toffe sneakers zover het oog reikte. Voor een potje dreunende hiphop en een stylish hoodie was je hier aan het juiste adres. Weet je nog: de bioscoopstoelen waarin je schoenen paste en die enorme trap in het midden?

Lees meer: 

zoenen

9 x plekjes waar je een keer gezoend moet hebben in Breda Centrum

Lekker potje scharrelen na het stappen? Nog snel even tongtwisteren voor je een broodje döner naar b...
Quick

Opgegroeid in Breda? Dan zijn deze 5 dingen voor jou pure nostalgie!

Toen we nog niet eens wisten dat station Breda verbouwd zou worden, je nog blij was als de vernieuwd...
doolhof

Afspreken bij het doolhof en dan naar trekje snackje? Bredase codetaal ontcijferd

Het zal voor de meeste mensen als codetaal klinken om af te spreken bij het Doolhof, maar in Breda i...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.