Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vermaak voor jong en oud: wij waren bij de Asterdhoeve en dit vonden we ervan

Door Sandra 24 september 2020

Zondagochtend, lekker weer. Wat gaan we doen? Kinderen: “Naar de speeltuin!” Wij: “Terrasje pakken!” Aangezien de peuter en de kleuter nog te klein zijn om alleen naar de speeltuin te gaan terwijl wij een terrasje pakken, zullen we een oplossing moeten bedenken. En dat is gelukt.

Verscholen tussen de bomen, achterin de Haagse Beemden en naast de Asterplas, ligt de Asterdhoeve.

Eenmaal aangekomen stuiven de kinderen meteen de speeltuin in. En het ruime terras met heerlijke parasols ziet er aanlokkelijk uit in het ochtendzonnetje. Dit ziet er echt uit als een perfecte combinatie van speeltuin en terras…

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Sandra

De speeltuin

We nemen plaats aan een tafeltje met goed zicht op de speeltuin. De kinderen vermaken zich prima op het klimkasteel, mooie grote trampolines, diverse schommels en andere speeltoestellen. Dat komt goed, het ziet er naar uit dat we hier wel een ochtend kunnen vullen.

Het (kind)vriendelijke personeel komt onze bestelling opnemen en al snel zitten we te genieten in het zonnetje en van de kinderen. Heerlijk!

Toekomstplannen

Uitbater Peter komt een praatje maken en vertelt wat de plannen zijn. En dat klinkt goed! De gemeente is van plan een kabouterpad aan te leggen langs de Asterdhoeve, in het Haagse Beemdenbos. De Asterdhoeve zou dan een goed start- en eindpunt zijn. Ook een winterterras staat hoog op het verlanglijstje. Op die van ons eigenlijk ook wel, want ook op een mooie winterse dag willen de peuter en de kleuter graag naar een speeltuin.

Verder heeft hij achter de speeltuin een paar mooie picknicktafels geplaatst en staat er een buitenbar. Daar kun je bijvoorbeeld een kinderfeestje of een familiebarbecue organiseren. Onthouden dus, (kinder)feestjes zijn leuk maar ze hoeven niet per se thuis plaats te vinden, toch?

Tekst loopt door onder foto.

Foto: Sandra
Foto: Sandra
Foto: Sandra

Voor elk wat wils

Ook als je geen kinderen hebt en even rustig wil bijkomen van bijvoorbeeld een fietstochtje (er liggen verschillende fietsknooppunten in de buurt), zit je hier heerlijk. Zo heb je nog een terras aan de andere kant, weg van de speeltuin en ook daar zitten mensen heerlijk aan de koffie met een gebakje.

Als de kinderen na een hele poos spelen uitgeraasd zijn, lopen we nog even naar de Asterdplas. Schoenen uit, even het water in. Speeltuin en water, de ideale combinatie voor een fijne zondag.

Later op de middag komt er een foto voorbij via social media van iemand die ook bij de Asterhoeve zit, met een heerlijke borrelplank. We hadden dus ook nog wel even kunnen blijven… Of zullen we teruggaan?

Borrelplank Asterdhoeve Foto: Joyce Heessels

Kortom, de Asterhoeve is goedgekeurd!

Lees ook:

Glijden, springen en klimmen: wij testen het nieuwe speelparadijs Kabonk

Het is zomervakantie en alle buitenactiviteiten heb ik met mijn gezin al gedaan. Wat gaan we dan doe...

Dit zijn volgens jullie de beste slagers van Breda

Voor op de barbecue, als feestmaal of gewoon bij je AVG’tje: veel mensen houden wel van een goed stu...

7 x Bredase restaurants waar redacteur Jennifer graag een vorkje wegprikt

"Vertel: waar in Breda moet ik zéker eens uit eten gaan?", is een vraag die ons als redacteur bij in...

adv.