Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vogels, vlinders en meer: 5 x dit zijn Bredase buurten met een bijzonder thema

Door Jennifer da Graça 14 november 2019

Breda is verdeeld in tien wijken en die wijken in meer dan honderd buurten. Indrukwekkend! Nu is het zo dat een aantal van deze buurten een bepaald thema hebben, waardoor alle straatnamen van dezelfde soort zijn. Wij van indebuurt houden van buurten, dus zochten we uit welke thema’s we in Breda hebben!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Belcrum: de vogeltjesbuurt

Ga je bij iemand op visite en moet je op de Koekoekstraat, Pauwstraat of Kievitstraat zijn? Dan weet je dat je naar de Belcrum gaat. Iedere straat heeft z’n eigen vogelsoort en dat klinkt lekker gezellig. Waar het thema vandaan komt? Door de weelderige flora en fauna in Belcrum? Wie zal het zeggen!

Tuizigt: de bomenbuurt

De naam Tuinzigt verklapt het al een beetje: hier vind je alleen maar straten als Acaciastraat, Laurierstraat en de Oleanderstraat. Zou het komen omdat de wijk vol staat met bomen, of kwamen deze pas ná het bedenken van de straatnamen? Dat is een kip-eiverhaal…

Westerpark: de vlinderbuurt

Van de distelvlinder tot het landkaartje aan de zilvervlek. Allemaal prachtige vlinders én straatnamen in de wijk Westerpark. Hoe vrolijk klinkt dat? “Ik woon op het Icarusblauwtje” is toch iets wat je wilt kunnen zeggen? #goals

Kroeten: de plantenbuurt

Deze nieuwe wijk speelt lekker in op de trends van nu: in Kroeten staat het bol van de plantennamen. Opvallend is dat Kroeten omgeven is door water en dat zie je ook terug in de straatnamen. Moeraszegge, Sterrenkroos en Fonteinkruid doen het erg lekker in het water.

Princenhage: de ambachtenbuurt

Het zuidelijkste stuk van Princenhage lijkt wel een buurt met allerlei gildes: iedere straat staat gelijk aan een ambacht. Wat dacht je van de Pottenbakkersstraat, Koperslagerstraat en Leerlooierstad? Wel zijn het ietwat gedateerde beroepen, want we zijn nog geen steden tegengekomen als Partyplanner, Communicatieadviseur en IT-specialist 😉 Maar misschien komt dat wel over pakweg honderd jaar.

Lees ook:

emma grout

Emma is keramiste: ‘Ik kocht een draaischijf, maar kon totaal niet pottenbakken’

Opeens beslis je dat je toekomst bij pottenbakken ligt. Het overkwam Emma Grout (27). De keramiste s...
martin wildeboer

Martin geeft gratis stadswandelingen door Breda: ‘Iedere keer vertel ik weer wat anders’

Weet jij als rasechte Bredanaar hoe Park Valkenberg aan de naam komt of wat het verhaal achter het k...

Weet je nog? Dit zijn de beste Bredase restaurants volgens Lekker 2019!

De nieuwe Ranglijst Lekker 2020 komt er weer aan. Dat is de lijst van de 500 beste restaurants van N...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.