Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel winkelleegstand in Breda? Dit is hoeveel er werkelijk leegstaat

Door Daphne Geelink 19 mei 2019

Het lijkt alsof er ongelofelijk veel winkels uit het straatbeeld van Breda verdwijnen. Zo schreven we onlangs dat CoolCat de Ginnekenstraat verlaat en ook de winkels van Tele2 gaan alleen online verder. Wij zochten uit of er daadwerkelijk zoveel winkelleegstand is in Breda.

Veel winkels verdwenen de afgelopen jaren uit Breda. Dit had deels te maken met de crisis die in 2008 op zijn hoogtepunt was. In 2016 ging een van de grootste winkelketens van Nederland failliet: de V&D. Er was ook goed nieuws: op de plek van de V&D mochten we Hudson’s Bay verwelkomen en ook de Blokker wist de weg naar de Ginnekenstraat weer te vinden.

Meevaller

Wist je dat het eigenlijk heel erg meevalt met de winkelleegstand in Breda? Waar in 2016 9,9 procent van het winkeloppervlak leegstond, was dat in 2018 nog maar 7 procent. Hoewel de leegstand de afgelopen twee jaar flink daalde, is deze nog altijd hoger dan in crisisjaar 2008. Toen stond maar 2,6 procent van het winkeloppervlak leeg. Hopelijk komt hier snel verandering in (met onder andere een nieuwe Houtmarkt) en kunnen we de komende tijd meer winkels verwelkomen in Breda.

Lees ook:

Dit zijn de armste en rijkste wijken van Breda

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Breda of Bredanaars gaan. Zo vinden we het bij...
claudius prinsenlaan brug

Bredaas mysterie: dit is waarom deze brug van gebroken glas is gemaakt

Je bent er vast weleens overheen gefietst of gelopen: de brug bij de Claudius Prinsenlaan. Wij bekek...

Mag dat, voor je eigen oprit op straat parkeren in Breda?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet precies wat er wel of niet mag. Da...

adv.