Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf deze uitkijkpunten heb je een adembenemend uitzicht over Breda

Door Veerle de Boer 28 augustus 2020

Breda is een stad met vele prachtige gezichten. Of het nu het historisch stadshart met de Grote Kerk, Park Valkenberg met zijn kleurenfontein of de Haven met het Spanjaardsgat is: foto’s van onze stad zijn om van te snoepen. Wil jij zelf de skyline van Breda vastleggen? Wij vertellen waar je moet zijn.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Neem een kiekje vanaf de Grote Kerk

Grote Kerk beklimmen Breda
Foto: Google Maps

Zij torent ver boven Breda uit en biedt het allermooiste uitzicht over het historische stadshart. We hebben het natuurlijk over de toren van de Onze Lieve Vrouwekerk, in de volksmond ook wel de ‘Grote Kerk’ genoemd. Voor een sprookjesachtige foto zoals hierboven zul je eerst de 287 treden moeten trotseren. Het beklimmen van de toren is onderdeel van een rondleiding en doe je onder toeziend oog van een stadsgids. Hij of zij vertelt je direct alle ins and outs over de kerk. Een beklimming kost slechts vijf euro per persoon en is een must voor iedere inwoner of bezoeker van Breda!

Bekijk voor je op pad gaat even de agenda van de Grote Kerk Breda. Hier vind je tijden waarop de beklimmingen plaatsvinden.

Parkeren… eh fotograferen op het parkeerdek van station Breda

willemstraat en grote kerk uitzicht parkeerdak
Foto: indebuurt Breda

Alle hobbyfotografen opgelet: deze locatie is een nog te ontdekken hotspot in de categorie panorama’s van Breda! Op het parkeerdek van het station vind je namelijk een van de mooiste uitkijkpunten over onze stad. Vanuit hier maak je een exclusief beeld van Park Valkenberg en de Grote Kerk in één. Je kunt hier ook komen zonder dat je je auto parkeert.

Zo leg je de Bredase skyline vast vanaf de grond

Foto: Janine Klappert

De typische Bredase skyline inclusief de Haven, de Grote kerk, de kenmerkende toren van tapasrestaurant ‘t Zusje en het Spanjaardsgat, schiet je gewoon vanaf de grond. Dit perfecte plaatje maak je vanaf de Nieuwe Prinsenkade. Tip: neem een camera met groothoeklens mee of gebruik de panoramafunctie van je telefoon.

Spot Breda vanaf de Bliksemschicht

Foto: indebuurt Breda

Wil je Breda van iets verder weg bekijken? Dan ga je naar de Bliksemschicht. Dit is een 22 meter hoge uitkijktoren in de vorm van een bliksemschicht die in 2008 werd gebouwd in opdracht van de gemeente Breda. Je vindt de toren langs het fietspad tussen Breda en Etten-Leur, ter hoogte van Prinsenbeek. De Bliksemschicht staat op een heuvel van nog eens zes meter hoog. Vanaf hier kun je typische Bredase bezienswaardigheden als de Grote Kerk en de Koepel spotten.

Lees ook:

Bredase Noortje maakte bijna 100 prachtige zonsondergangfoto’s en zo ziet dat eruit

Dat Bredanaars een creatief volkje zijn, wisten we natuurlijk állang. Toch blijft het leuk om te zie...

Stadsarchief Breda roept op: ‘Stuur foto’s en filmpjes voor onze coronacollectie’

Het hele land staat op z'n kop door het coronavirus. Het is een periode die we ons nog lang zullen h...

13 x dit zet bijna elke Bredanaar op zijn of haar Instagramaccount

Zit jij de laatste tijd ook vaker op je telefoon dan normaal? Dan is de kans groot dat jouw Instagra...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.