Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heftig: deze twee verkeersrampen vonden plaats in Breda

Door Jennifer da Graça 21 juli 2019

Grote kans dat je dagelijks met je auto over de A16 sjeest naar je werk. Lekker fluitend, terwijl je naar de blauwe lucht kijkt, of juist geeuwend omdat je net wakker bent. Wist je dat hier jaren geleden twee grote verkeersrampen plaatsvonden? Wij duiken het verleden met je in!

Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Dichte mistbanken

Foto: Stadsarchief Breda
Foto: Stadsarchief Breda

Heftige beelden! Door de verkeersramp op de A16 overleden op 25 augustus 1972 dertien personen. 26 raakten zwaargewond. De ramp ontstond tijdens zeer dichte mistontwikkeling op het wegvak. Het was een zonnige ochtend, maar niet in Breda. Het verkeer reed plotseling de mistbank in en verloor hierdoor het zicht. Dit resulteerde in een kleine aanrijding, met daaropvolgend een hele grote.

Met name de vrachtwagens konden niet op tijd remmen, waardoor over een grote afstand op beide rijbanen voertuigen op elkaar inreden. Ook ontstonden er felle branden. Zo’n veertig personenauto’s, veertien vrachtwagens en vijf tankwagens waren betrokken bij het ongeval. De tankwagens transporteerden onder andere gasolie en benzine, wat zorgde voor de brand. Verre van een ideale situatie…

Nogmaals veel mist

Foto: Stadsarchief Breda
Foto: Stadsarchief Breda

Ook op 6 november 1990 ging het mis op de A16. Rond een uur of negen in de ochtend verzamelden flarden mist zich boven de snelweg. Een vrachtwagen met aanhanger remde hard af, waardoor achteropkomende auto’s hierop botsten. Ook bij de oostelijke rijbaan richting Rotterdam waren er ongelukken. Om 09.20 uur stond het verkeer in beide richtingen stil in de mist. Ook ontstond er een brand.

Bij dit ongeval waren wel 101 voertuigen betrokken in de kettingsbotsing, waaronder een tankwagen met zwavelzuur. In totaal kwamen acht mensen om en 27 liepen verwondingen op.

Lees ook:

Wow: zo vaak werd vorige zomer ingebroken in Breda

Op vakantie deze zomer? Maak je huis echt inbraak-proof! In de provincie Brabant daalde het aantal z...
park valkenberg

Bredaas mysterie: dit is hoe Park Valkenberg aan de naam komt

Je zit vast weleens in Park Valkenberg: op een kleedje, met een biertje of gewoon te genieten van de...

Binnenkijken bij Julia aan de Haven: ‘Zó veel spulletjes, ik noem het soms Villa Kakelbont!’

Soms loop je ergens binnen en voelt het alsof je een stap zet in de laatste editie van een interieur...
Page 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Toen in Breda

adv.