Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Om de rillingen van te krijgen! Op deze Bredase plekken spookt het (naar verluidt)

Door Daena Solak 18 oktober 2020

In je jonge jaren lijkt alles mogelijk: geesten, heksen en andere enge wezens. Keek jij als klein kind weleens in je kast en onder je bed voor het slapengaan? Naarmate je ouder wordt, lijkt het allemaal een beetje onrealistisch. Toch schijnt er een kern van waarheid te zitten in al die kinderangsten (in ieder geval als je menig Bredanaar moet geloven). Wij vonden een paar plekken waar het (naar verluidt) spookt. Hier is het betreden op eigen risico!

Of alle spookverhalen waar zijn, weten we natuurlijk niet zeker. De één vindt het fantastisch om zich erin te verdiepen en de ander is er veel te nuchter voor. Laat je fantasie spreken en kom alvast in de Halloweenstemming met deze verhalen!

Landgoed de Klokkenberg

De eerste locatie is Landgoed de Klokkenberg, in het zuiden van de stad. Het landgoed begon als een sanatorium voor tuberculosepatiënten. Vervolgens werd het een ziekenhuis en tegenwoordig zijn het nieuwbouwwoningen. Het heeft dus een behoorlijk rijke geschiedenis die wellicht zelfs bovennatuurlijke sporen heeft achtergelaten. Die sporen uiten zich in slepende voetstappen, gehijg, gillende kinderen en nog veel meer. Volgens TheGhosthunter dwaalden er zelfs demonen en andere entiteiten rond.

Ook andere mensen geven aan mysterieuze momenten te hebben gehad op het landgoed. Zo vertelt oud-werknemer Willy op Facebook: “Ik heb ook dingen meegemaakt. Altijd die voetstappen op de gang terwijl je niemand zag. In de villa spookte het. ’s Nachts werd ik aan mijn haren getrokken. Iemand ging op mijn bed zitten. Slepende voetstappen boven in de gang. Gezucht, gehijg. Iemand je slaapkamer horen binnenlopen die zuchtend bij je bed bleef staan. Brrr.” Goed om te weten: het is (gelukkig) alweer even geleden dat er spoken zouden zijn gespot. Je kunt hier dus uiteraard met een gerust hart een rondje lopen.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Google Street View

Burgstsedreef

In de bocht van het fietspad, net achter sociaal cultureel centrum ’t Kraaiennest, vind je de Burgstsedreef. Dit is een klein gebied met Galgenakkers, waar vroeger (heksen)vervolgingen plaatsvonden. Op de Facebookpagina van ‘Geestenrijk’ lezen we er meer over. Het gebied is verbonden aan een legende: de Schat van Heksenwiel. Het wiel is een plas waar, ten tijden van de vervolgingen, waardevolle schatten in verborgen werden.

Lees ook:

Gillende kinderen, schimmen en voetstappen: spookt het bij Landgoed de Klokkenberg?

Volgens sommigen spookt het er... maar wat klopt er van dit griezelverhaal over Landgoed de Klokkenb...

Wil je zien: 7 x toffe Halloween creaties van make-up artist Madycke

Alle heksenketels nog aan toe: we naderen Halloween! De 'gruwelijke' feestdag is voor student en fre...

Een koppeltje slechtvalken woont bovenin de Grote Kerk en jij kunt hun naam bedenken

Heb je het gehoord? Een koppeltje lovebirds, bestaande uit twee slechtvalken, heeft zich gevestigd i...

adv.