Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Creepy! Zoveel UFO’s zijn er in 2020 boven Breda gespot

Door Jennifer da Graça 13 januari 2021

Vliegende schotels, felle lichtbollen en zwevende driehoeken: in 2020 is er een recordaantal meldingen binnengekomen bij het Ufo Meldpunt Nederland. Een heus tropenjaar voor liefhebbers die geloven in buitenaards leven. Ook in Breda werden heel bizarre dingen gespot in de lucht.

Er kwamen dit jaar maar liefst 600 meer meldingen binnen bij het meldpunt dan vorig jaar. Dat is deels te verklaren door de lockdown, meldt het AD. “Maar er is ook gewoon meer aandacht voor ufo’s”, vertelt Bram Roza van het meldpunt. Al blijkt er in veel gevallen een logische verklaring voor het ondefinieerbare.

Mysterieuze verschijnselen boven Breda

In Breda werden in 2020 precies 22 meldingen gedaan van mysterieuze verschijnselen in de lucht. De meeste meldingen gingen over ‘een trein van lichtpuntjes’, ‘felle lichtbol’ of ‘een witte stip die opeens verdween’.

Uit identificatie door het Ufo Meldpunt blijkt dat het bij de meeste ufomeldingen gaat om satellieten, vliegtuigen of Thaise lampionnen. “Zo’n vijf procent van de meldingen is interessant, de rest is bijna allemaal makkelijk te verklaren”, vertelt Bram. Zo kan de ‘trein van lichtpuntjes’ verklaard worden als de Starlink-satellieten van Elon Musk, de ‘felle lichtbol’ als Venus of Mars en de ‘witte stip die ineens verdwijnt’ kan een satelliet of ruimtestation zijn.

‘Trein van lichtpuntjes’

Of je nou gelooft in buitenaards leven, ufo’s en mysterieuze verschijnselen in de lucht of niet, het blijft een bijzonder gezicht. Zoals deze Starlink-satellieten van Elon Musk:

Lees ook:

hero fabriek

Toen in Breda: 7 x oude foto’s van de Hero-fabriek

Het merk Hero heeft een rijke geschiedenis in Breda. Aan de Teteringsedijk worden al jarenlang sapje...

Behoefte aan een (coronaproof) stiekeme knuffel? Dan moet je bij Bredase Anita zijn

Knuffelen? Dat doen we - helaas - al een klein jaar niet meer zo vaak als voorheen. De anderhalvemet...

Je moet het maar willen: dit appartement in Breda beslaat 40 m2 en kost bijna twee ton

Op zoek naar een koopwoning? Een scrollsessie op Funda laat al snel zien dat Breda niet heel goedkoo...

adv.