Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredaas mysterie: waarom staat (nog) niet in alle straten de kerstverlichting aan?

Door Daphne Geelink 12 november 2020

Nu de kerstverlichting in de stad wordt opgehangen, begint het bij velen al te kriebelen. De feestdagen komen eraan! In sommige straten brandt de verlichting volop, op andere plekken moeten we nog even geduld hebben. Hoe zit dat?

Koert Vermeulen, centrummanager van Stichting Ondernemersfonds Breda, geeft het verlossende antwoord: “Dat heeft te maken met het opstarten van de verlichting. We zijn nu aan het testen: dit doen we straat voor straat, plein voor plein. De verlichting zetten we aan en weer uit.” Zo werkt alle kerstverlichting in de Parel van het Zuiden straks perfect. Gelukkig hoeven de liefhebbers niet lang te wachten. “Eind deze week moet de verlichting in de hele stad branden.”

Nog meer versiering

Na Sinterklaas komt de stad helemaal in kerstsfeer, laat Koert weten. “We gaan er echt werk van maken om de binnenstad nog mooier aan te kleden. We plaatsen na Sinterklaas kerstbomen en berkentakken in bijvoorbeeld de Veemarktstraat en Halstraat.”

Leuke feitjes

Fun fact: wist je dat er bijna honderd (!) bomen verlicht worden? En dat er bijna tweehonderd overspanningen (de staaldraden waar de verlichting aanhangt) in de Bredase straten te vinden zijn? “Een reuzeklus, ieder jaar weer”, zegt Koert. “We maken alleen gebruik van LED-verlichting en meer dan negentig procent van de stroom die we daarvoor gebruiken, is duurzaam opgewekt.” Dat is zonder schuldgevoel genieten van de gezelligheid in de stad dus!

Mysterie?

Loop je ook weleens door Breda en stuit je op een mysterie? Mail naar [email protected] en wie weet schrijven we er een artikel over.

Lees ook:

camera wifi-sensor park valkenberg

Bredaas mysterie: wat doet dat ding naast de camera in Park Valkenberg?

Wie door Park Valkenberg loopt en omhoog kijkt, stuit op een lange paal met een camera en iets waarv...

Uit het niets een tiewrap aan je fiets en meer: 5 x Bredase mysteries

Onze stad is bedolven onder de mysteries. Bijzondere beelden, mysterieuze muurschilderingen of tiewr...

Bredaas mysterie: waarom is de Haven een tijd gedempt geweest?

De Haven van Breda is een echte hotspot, zeker in de zomer. Bredanaars genieten op het terras, varen...

adv.