Bredaas mysterie: dit is waarom deze plek de ‘luie hoek’ wordt genoemd

Door Annemijn Heijstek 20 april 2019

Ooit weleens gehoord van de luie hoek in Breda? Als je denkt dat dat een plek is waar Bredanaars weinig uitvoeren, dan zit je er niet eens zo ver naast. Dit is waar de benaming vandaan komt.

De luie hoek is het gebied rondom de Koepelgevangenis en het Florijn College. Vroeger was het Florijn College een plek waar zieken verzorgd werden: het Sint Ignatiusziekenhuis. Met de gevangenis aan de ene kant en het ziekenhuis aan de andere kant, was het dus een plek waar niet heel veel gebeurde. Of zoals de Bredanaars het destijds zeiden: aan de ene kant zit iedereen, aan de andere kant ligt iedereen.

Niet zo lui meer

Tegenwoordig is de luie hoek helemaal niet meer zo lui. In de Koepelgevangenis zitten geen boeven meer. De locatie wordt nu gebruikt voor evenementen. Je kunt er zelfs proberen te ontsnappen tijdens de Prison Escape. Noem dat maar eens lui! Ook aan de overkant zal er weinig meer worden geluierd, nu er les wordt gegeven in het voormalige ziekenhuis.

Mysterie opgelost

Yes! Jij weet nu wat er bedoeld wordt met de ‘luie hoek’. Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/ligt/zweeft/drijf dat daar? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

rat verlegh

Bredaas mysterie: wie was Rat Verlegh eigenlijk?

Het Rat Verlegh stadion, het stadion waar de avondjes NAC voor twee tellen. Vrijwel elke thuiswedstr...
piano station breda

Bredaas mysterie: waar is de piano op het station van Breda gebleven?

Kom je regelmatig op het station van Breda? Dan heb je vast al gezien dat de bekendste piano van onz...
Breda straat

Bredaas mysterie: wat is de langste straat van Breda?

De Claudius Prinsenlaan? De Nieuwe Kadijk? De Ettensebaan? Of misschien wel de Franklin Rooseveltlaa...

adv.