Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost! Dit is waarom in de wijk Belcrum een tijdcapsule ligt

Door Daphne Geelink 6 juni 2020

Tijdens een avondwandeling door de Belcrum stuitten we op iets bijzonders: een tijdcapsule. Wat? Ja, echt! Tenminste, dat is wat op de steen aan de Speelhuislaan staat. Onderaan zien we verschillende cijfers, die op jaartallen lijken te duiden. Tijd om op onderzoek uit te gaan!

De wondere wereld van het internet laat ons een document uit 2014 zien van basisschool De Spoorzoeker. Hierin roept de school leerlingen op om een eigen creatie te maken voor – jawel – een tijdcapsule. We zoeken contact met de basisschool, die geeft ons de contactgegevens van een ouder die nauw betrokken was bij het project. En wat blijkt? De tijdcapsule heeft alles te maken met het 400-jarig bestaan van de wijk Belcrum in 2014.

Tekst loopt door onder foto.

belcrum
Foto: indebuurt Breda

Een boodschap voor de toekomst

Bredanaars en bewoners van de Belcrum hebben voor het jubileum een boodschap achtergelaten voor het jaar 2064, wanneer de wijk zijn 450-jarig bestaan viert. Er is van alles ingegaan: berichten voor de toekomst, verschillende voorwerpen en een verslag over hoe men in 2014 leefde en dacht. Er zit zelfs een boodschap voor nog niet geboren kleinkinderen in, en ook vinden we tijdschriften en kranten in de capsule. Heel divers dus!

Mysterie opgelost

Zo! Jij weet nu waarom de wijk Belcrum een tijdcapsule heeft. Loop jij ook weleens door Breda en denk je: hé, wat doet dat daar? Laat het weten in een e-mail naar [email protected] en misschien lossen wij jouw mysterie wel op.

Meer opgeloste mysteries:

schuine lans in ginneken

Mysterie opgelost! Dit doen die schuine palen in en rondom Breda

Ze zijn zo'n drie meter hoog en hebben verschillende kleuren: de schuine palen die op meerdere plekk...

[VIDEO] Bredaas mysterie: wat doet die tape rond de bomen aan de singels?

Wie in tijden van corona nog af en toe het huis uit komt heeft ze misschien al wel gezien: de cirkel...

Mysterie: wat doet dat gespleten mannetje aan de Claudius Prinsenlaan?

Breda zit vol verhalen, legendes en mysteries. En wij vinden het maar al te leuk om daar meer te wet...

adv.